Çınar'da 18 noktada Siyer Sınavı yapıldı

Çınar'da 18 noktada Siyer Sınavı yapıldı

Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer Sınavı Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 18 noktada yoğun katılımla düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla gerçekleşen Umre Ödüllü Siyer Sınavı birçok merkezde düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve köylerinde toplam 18 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık 2 bin kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevliler bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra sınava girecek olanları sınav salonuna almaya başladılar.

Siyer Sınavı; Çınar ilçe merkezi, Aşağıkonak (Xanikajer), Düzova (Kerhéta), Yaprakbaşı (Baré), Avdalı (Bîrabazin), Ağaçsever (Botika), Bağacık (Bağcağe), Belitaş (Xirbésîtil), Bulutçeker (Kubik), Alabaş (İxliya), Yıllarca (Kaliğ, Gogwerî, Harîk, Kanîpank), Bayırkonak (Korîyé), Karasungur (Gelîyebuka), Mollapolat (Merpolate), Hasköy (Xasé), Başaklı (Hüccetî), Başalan (Sergelya), Ortaviran mahallelerinde yapıldı.

İlçe merkezinden uzak birçok mahalleden de sınava girmek için birçok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okullara akın ettiler.

Sınava çok çalıştığını belirten Mehmet Şirin Aydın, “Sınava çok çalıştım, emeğimin karşılığını bekliyorum. Sınav da çok kolaydı, Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendik." dedi.

Hz Muhammed’in hayatını öğrenme fırsatını bulduğunu belirten Yasir Aydın, “Çok güzeldi sınav, Peygamberimizin hayatını öğrendim. Peygamberimizin hayatı ile ilgili biraz daha bilgi öğrendim. Çok güzel bir sınavdı.” ifadelerini kullandı.

Sınav katılan başka bir katılımcı Muhammed Umut Dağlı, “Gerçekten o kitap sayesinde Peygamberimizin hayatın öğrendim. Peygamberimizin yaşantısını, iyiliklerini öğrendim. Bu sınav bize iyi geldi.” dedi.

Büşra Çaran, “Sınava Çınar merkezden katılıyorum. Siyer sınavına girdiğim için çok mutluyum. Çünkü Peygamberimizin hayatını öğrendim, bilmediğim bilgileri öğrendim. Sınava katılmayanların, seneye katılmalarını tavsiye ederim. Sınava katılırlarsa kitabı okuyarak daha fazla bilgi öğrenirler.” İfadelerini kullandı.

Sınava ilçe merkezinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Akçomak (Berberé) mahallesinden katılan Fatma Osanmaz, “Sınav çok kolaydı, bilmediğim şeyleri kitaptan öğrendim. Sınava katılmayanalar gelecek sene sınava katılsınlar. Peygamberimizin hayatını öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Rabia Aslan, “Peygamber Sevdalıları Platformunun hazırladığı bu sınav, kaybedeni olmayan bir sınav. Bizim de bu sınava katılmamızın amacı Peygamberimizin hayatını öğrenip kendimize düstur edinmek, yol haritası olarak belirlemektir. Bu sınavda amacımız birinci olmaktan daha çok, bu sebeptir. Rabbim bu sınavı hazırlayan Peygamber Sevdalıları Platformundan ve katılanlardan razı olsun.” şeklinde konuştu.

Sınava ilçe merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Toraman (Hemrani) mahallesinden katılan Mehmet Şafi Direkçi, “Peygamber efendimizin hayatını okuduk, sınav çok güzeldi. Kaybedeni olmayan bir sınav. Bilmediklerimizi bu sınav sayesinde öğrendik. Allah Resulünü daha güzel bir şekilde tanıdık. Hayatımıza da İnşallah güzel bir şekilde geçireceğiz. Bu sınavda emeği geçen, katılan herkesten Allah razı olsun.”

ÇINARINSESİ

Çınar'da 18 noktada Siyer Sınavı yapıldı FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.