Çınar'da 20 noktada Siyer Yarışması yapıldı

Çınar'da 20 noktada Siyer Yarışması yapıldı

Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer Yarışması Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 20 noktada yoğun katılımla düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla gerçekleşen Umre Ödüllü Siyer Yarışması birçok merkezde düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve mahallelerinde toplam 20 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık 2 bin kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevliler bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra sınava girecek olanları sınav salonuna almaya başladılar.

 

‘20 noktada Siyer Sınavı yapıldı’

Siyer Sınavı; Çınar ilçe merkezi, Aşağıkonak (Xanikajer),Beşpınar, Düzova (Kerhéta), Yaprakbaşı (Baré), Avdalı (Bîrabazin), Ağaçsever (Botika), Bağacık (Bağcağe), Belitaş (Xirbésîtil), Bulutçeker (Kubik), Alabaş (İxliya), Yıllarca (Kaliğ, Gogwerî, Harîk,), Yarımkaş (Kanîpank ), Bayırkonak (Korîyé), Karasungur (Gelîyebuka), Mollapolat (Merpolate), Hasköy (Xasé), Başaklı (Hüccetî), Başalan (Sergelya), Ortaviran mahallelerinde yapıldı.

İlçe merkezinden uzak birçok mahalleden de sınava girmek için birçok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okullara akın ettiler.

Sınavının iyi geçtiğini belirten Nihat Arınç, “Bu sınavla dinimi anladım, İslam’ı anladım. Sınav soruları zordu ama yaptım.” ifadelerinin kullandı.

‘Hiçbir şey kazanmasak da, Peygamberimizin hayatını öğrendik’

Sınava girenlerin üzülmemelerini, hiçbir şey kazanmasalar da, Peygamberimizin hayatını öğrendiklerini ifade eden Muhammed Muğuç, “Siyer Sınavı çok güzeldi, herkes katılsın. Üzülmesinler hiçbir şey kazanmadıkları için, Peygamberimizin hayatını öğreniyorlar. Bir sürü ödül, herkesin katılmasını istiyoruz, Peygamberimizin hayatını da öğrenmelerini istiyoruz. Sınav soruları iyiydi, sınavım iyi geçti.” dedi.

Siyer Sınavı çok güzel olduğunu belirten Seydoş Başaran, Siyer sınavı ile çok güzel şeyler öğrendiğini soruların kolay olduğunu ifade etti.

Sınavın iyi geçtiğini belirten Yusuf Çalışkan, sınava girenlerin bir şey kazanmazlarsa üzülmemelerini, Siyer Sınavı ile Peygamberimizin hayatını öğrendiklerinin altını çizdi.

Sınava giren Tuana Özoy, “Sınav çok kolaydı, ben biraz zorlandım, ama yine de çok kolaydı. Bu sınav ile Peygamberimizin hayatını öğrendim.” şeklinde konuştu.

Siyer Sınavı ile Peygamberimizin hayatını öğrenme fırsatını bulduğunu belirten Fatma Yaşar, “Sınav güzel geçti. Bu sınav fırsatı ile Peygamberimizin hayatını öğrendik. Sınavdan bir şey kazanmasak da, Peygamberimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduk.” ifadelerini kullandı.

‘Çok güzeldi, umarım bir daha yaparlar’

Sınava giren 9 yaşındaki Sümeyye Aydın, “Bu program çok güzeldi, umarım bir daha yaparlar. Peygamberimizin hayatını öğrendik, O’nun dinin öğrendik, O’nun neler yaşadığını öğrendik. Bunu hazırlayanlardan Allah razı olsun, çok güzel bire sınavdı.”

Kazanıp-kazanmamanın önemli olmadığının altını çizen Şüheda Tekin, “Önemli olan kazanıp-kazanmamak değil, önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmektir. Biz hediyeyi kazanıp-kazanmamak önemli değil, önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmek.” dedi.

Siyer Sınavının çok güzel olduğunu belireten Ensar Kerim Kontuk, “Kazanmasam da yine de bir şeyler öğrendim.” ifadelerini kullandı.

‘Sınav vesilesi ile siyer kitabını 2-3 defa okudum’

Çınar’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıktan Toraman (Hemrani) Mahallesinden sınava geldiğini belirten, Helen Direkçi, “Siyer Sınavı çok kolaydı, herkesin katıldığını düşünüyorum. Herkese tavsiye ediyorum, gelecek sene katılsınlar. Kitabı çok fazla okudum, sorular çok basitti, Peygamberimizin hayatını daha çok öğrendik.” dedi.

Sınav vesilesi ile siyer kitabını 2-3 defa okuduğunu belirten Mehmet Ali Direkçi, “Bu sınavı tertipleyenlerden Allah razı olsun, onların vesilesi ile Peygamberimizin hayatını öğrendik, ders çıkardık. Kitabı da 2-3 defa okuduk, sınav soruları gayet güzeldi. İnşallah umreye gideriz.” şeklinde konuştu.

ÇINARINSESİ

Çınar'da 20 noktada Siyer Yarışması yapıldı FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Çınar'da 20 noktada Siyer Yarışması yapıldı

Çınar'da 20 noktada Siyer Yarışması yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler