
Çınar'da aralarında husumet bulunan iki aile barıştı
Yaklaşık 8 ay önce aralarında husumet başlayan iki aile kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı.
Çınar ilçemize bağlı kırsal Ovabağ (Qilva) Mahallesi ve Bağlar ilçesine bağlı kırsal Kabahıdır (Kabaxidir) Mahalle sakinleri arasında yaklaşık 8 ay önce başlayan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.
Diyarbakır'da bir düğün salonunda düzenlenen barış törenine HÜDA PAR Diyarbakır İl Yönetiminden bir heyet, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Aziz Tekdal ve beraberlerindeki heyet, STK temsilcileri, kanaat önderleri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve konuşmaların ardından, husumetli ailelerin musafahalaşması ile birlikte yapılan dua ve temennilerle sulh programı sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.