Çınar'da belediye başkan adayı tepkisi

Çınar'da belediye başkan adayı tepkisi

​Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde aralarında köy ve mahalle muhtarlarının da olduğu bir grup, AK Partinin ilçe için belirlediği belediye başkan adayını tasvip etmediklerini belirttiler.

Çınar’da, AK Partinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belirlediği Çınar İlçe Belediye Başkan adayı, bir grup tarafından protesto edildi. Grup, belirlenen adayın Çınar halkının içinden gelen bir aday olmadığını savundu.

Aralarında köy ve mahalle muhtarlarının da olduğu grup, AK Parti ilçe binası önünde basın açıklaması yaparak aday seçiminde halkın ve parti tabanın talebinin dikkate alınmadığını iddia etti.

Grup, ellerinde gösteren afiş ve dövizler taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan vatandaşlar, parti tarafından aday gösterilmeyen Davut Arzu'yu desteklediklerini belirten dövizler de taşıdı.

Ortak açıklamayı okuyan Gazi Mahallesi muhtarı Sadettin Dinç, "Öncelikle belirtmek isteriz ki halkın içinden doğan ve bir halk hareketi olan AK Partimiz ve onun büyük lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgimiz ve bağlılığımız sonsuzdur. Kuruluşundan beri halkın istek ve talepleri dikkate alınarak halk ve hak için mücadele eden cumhurbaşkanımızın bilgisi dâhilinde olmadığını düşündüğümüz bir aday ile seçime gitmeye zorlanmaktayız. Geçen yerel seçimlerin kaybedilmesinden bu yana 5 yıldır bu seçimin gelmesini büyük bir özlemle ve çalışmayla beklemekteyken aday seçiminde yapılan büyük yanlışlık bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Genel merkezimiz tarafından yapılan temayül yoklamalarına rağmen teşkilatların ve Çınar halkının talepleri dikkate alınmaksızın genel merkez tarafından Çınar belediye başkan adayının belirlendiği iddiası kabul edilir bir durum değildir. Ben yaptım oldu-bitti mantığından başka bir şey değildir. Genel Merkezimiz tarafından belirlendiği iddia edilen ve daha 3-4 ay önce ilçeye gelip yerleşen ve ilçede hiç kimsenin tanımadığı aday ile Çınar’da AK Parti'nin seçim kazanmasının mümkün olmadığı açık bir şekilde ortadadır." dedi.

Dinç, açıklamasının devamında, "Biz Çınar’ın halkı ve mahalle muhtarları olarak Çınar halkının içinden gelen, yıllardır dertlerimizle dertlenen, bizim için gecesini gündüzüne katan insanlar varken halkın tanımadığı, bilmediği bir adayla seçime gitmek istemiyoruz, bir beş yıl daha kaybetmek istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan taleplerimizin dikkate alınarak aday seçimimin yeniden değerlendirip belirlenmesini istiyoruz." dedi.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler