Çınar'da dere yatağında su seviyesinin yükselmesi mağduriyete sebep oluyor

Çınar ilçemize bağlı kırsal Beneklitaş (Keldiskê) Mahallesinde, mahalle içinden geçen derede su seviyesinin yükselmesi nedeniyle, derenin öbür tarafında kalan mahalle sakinleri mağdur oluyor.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 44 km uzaklıkta yer alan kırsal Beneklitaş (Keldiskê) Mahallesi içerisinden geçen dere yatağında su seviyesinin yükselmesi nedeniyle mahalle sakinleri mağduriyet yaşıyor.

Konu hakkında açıklama yapan bir mahalle sakini, "Alt zemini biz 3 sene önce kendi imkanlarımızla beton dökerek yaptık, yoksa normalde bu derede su olmasa da araçla geçilmez. Biz burayı Çınar Belediyesine ilettik, Çınar Belediyesi DSİ'ye (Devlet Su İşleri) yönlendirdi. DSİ'de Diyarbakır Büyükşehir Şehir Belediyesine göndermiş. Biz burada mağduruz, şu anda doğum hastamız var, hangi saatte doktora götüreceğimiz belli değil. İnşallah hava şartları uygun bir zamana denk gelir, yoksa bu durumda olursa sıkıntı yaşarız. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz. Karşı taraftan bu tarafa 20 metredir, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu akşam yağan ve halen devam eden sağanak yağıştan dolayı suyun daha da yükseldiği ve köylülerin tedirgin olduğu belirtiliyor.

img-20260131-wa0011.jpg

img-20260131-wa0009.jpg

img-20260131-wa0010.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.