Çınar'da karpuz para etmeyince tarlada çürümeye terk edildi

Çınar'da karpuz para etmeyince tarlada çürümeye terk edildi

Çınar’da karpuz eken çiftçiler, yüksek maliyet nedeniyle tarladan karpuzu toplayamayınca, karpuzlar tarlada çürümeye terk edildi.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kuruyazı (Caferké) köyünde karpuz yetiştiren çiftçiler, artan maliyetler nedeniyle tarladan karpuzlarını toplamayarak çürümeye terk etti.

Son dönemde artan yakıt fiyatları ve maliyetlerde meydana gelen artış nedeniyle zarar eden çiftçi, tarladan karpuzunu toplayamıyor.

Artan maliyetler nedeni ile zarar ettiklerini belirten Doğan Aksu, “Karpuz ektik ama ektiğimiz karpuzları satamıyoruz. Biz karpuzu tarladan 50 kuruşa satıyoruz, komisyoncu bir lira ile 1,20 lira arasında satıyor. Bizden daha yüksek fiyata satıyorlar. Bizler zarar ediyoruz, onlar bizden daha fazla kar ediyor. Biz zahmet çekiyoruz, onlar kazanıyorlar. Karpuzlarımız tarlada kalmış halde, başka bir gelir kaynağımız da yok. Bizler devletten bu konuda yardım bekliyoruz. Şu durumda karpuzlar tarlada kalacak. Bize verilen fiyat 50 kuruş. Mazot fiyatlarının artışı, gübre fiyatlarının yüksekliği… Devletin bize bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Artan maliyet yükünün altından kalkamadıklarını belirten Ferat Aksu, “Karpuz fiyatları ucuz, mazot fiyatı yüksek. Satışımız maliyetimizi karşılamıyor. Karpuz fiyatlarının düşüklüğü, masrafların fazlalığı nedeni ile devletten buna çözüm bulmasını bekliyoruz. Artık bu yükün altından kalkamıyoruz. Karpuzlarımız tarlada çürümeye başladı.” dedi.

ÇINARINSESİ

Çınar'da karpuz para etmeyince tarlada çürümeye terk edildi foto galerisi için tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.