Çınar'da madde bağımlılarının parkları mesken tutması aileleri rahatsız ediyor

Çınar ilçemizde, ailelerin dinlenme, çocukların ise oyun alanı olan Nujiyan Parkını mesken tutan madde kullanıcıları, parka gelen ailelere rahatsızlık veriyor.

Çınar ilçe merkezi Gazi Mahallesinde yer alan Nujiyan Parkı, geniş alanı, çocuk parkı, spor tesisleri, kütüphanesi ile Çınarlıların uğrak mekânları arasında yer alıyor.

Özellikle gece saatlerinde parkı mesken tutan alkol ve uyuşturucu kullanıcıları, parka gelen ailelere rahatsızlık verirken, vatandaşlar durumdan şikâyetçi.

Bazen taciz olaylarına kadar varan durumların söz konusu olduğu parkta halk, yetkililer tarafından gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.

Parkın çocuklar ve aileler için iyi bir aktivite ortamı olduğunu belirten Rıdvan Aydın, "Parkımızda alkol, madde kullanımının engellenmesi ve ahlaksızlıkların engellenmesi için parkımızda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Bekçi, gece bekçisi, güvenlikçi gibi kolluk kuvvetlerinin olması gerekiyor. Çünkü burası hepimizindir, ailelerimizi çocuklarımızı getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuklarıyla beraber parka geldiklerini belirten Meryem Çetin, "Burası bir aile parkıdır, çocuklarımız ile beraber bu parka geliyoruz, gece saatlerinde özellikle parkın aşağı kısımlarında içki içen, uyuşturucu kullanan insanlar geliyor. Bu durumdan rahatsız oluyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Madde bağımlıları yüzünden insanların parka gelemediklerini belirten Bilal Özoy, "Burası büyük bir aile parkı. Buraya insanlar aileleriyle, çocuklarıyla geliyorlar. Akşam saatlerinde parkta uyuşturucu ve alkol kullananlar var. Bu durum bizi çok rahatsız ediyor. İnsanlar buraya gelemez duruma gelmişler, bizim de anne, bacı, aile bireylerimiz geliyor. Yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

Madde bağımlılarının bağırıp-çağırarak çevreye rahatsızlık verdiklerini belirten Hasan Özmez, "Ailemizle buraya geliyoruz. İçki ve uyuşturucu kullananlardan dolayı gelip oturamıyoruz. Saat 21.00'den sonra buraları doluyor. Bağırıp-çağırıyorlar, küfür ediyorlar. Ailece buraya gelemiyoruz. Yetkililer buna bir çözüm bulsun." ifadelerini kullandı.

Yetkililerin bu duruma bir çare bulması gerektiğini belirten Ferhat Önen, "Ben de Çınar ilçesinde oturuyorum. Ben akşamları ailemle bu parka geldiğimde, madde kullananlar parkta olmadık şeyler yapıyorlar. Küfür, hakaret, argo kelimler kullanıyorlar, ailemiz bu durumdan rahatsız oluyor. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz, gerekirse bir güvenlik görevlisi tutsunlar." dedi.

foto-1.jpg

foto-2.jpg

foto-3.jpg

foto-4.jpg

foto-5.jpg

foto-6.jpg

foto-7.jpg

foto-9.jpg

foto-10.jpg

foto-11.jpg

foto-12.jpg

foto-13.jpg

foto-14.jpg

foto-15.jpg

foto-16.jpg

foto-17.jpg

foto-18.jpg

foto-19.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.