Çınar'da minik yürekler namazı öğrenme sevinci ile yürüdü

Çınar'da minik yürekler namazı öğrenme sevinci ile yürüdü

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında 2 haftalık namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar için Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde program düzenlendi.

“Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, 6-10 yaş arasındaki çocuklara namaz eğitimi verildi.

Bu yıl 100’ün üzerinde noktada 15 günlük namaz öğretimi programında, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde namazla tanıştırılan 6-10 yaş arası kız ve erkek çocuk için “Hayat Namazla Güzeldir” adıyla program düzenlendi.

İlçe merkezinde yürüyüş yapan çocuklar ellerinde, “Namaz En Büyük İbadettir”, “Namaz Dinin Direğidir”, “Haydi Namaza Haydi Kurtuluşa”, “Secde Et Huzur Bul”, “Namaz Cennetin Anahtarıdır“ pankartlarını taşıyan çocuklar, “Namaz Cennetin Anahtarıdır“ ve Namaz Dinin Direğidir” sloganlarını attılar.

Esnaf ve vatandaşların meraklı gözler ile izlediği yürüyüş, halk tarafından takdir edildi.

Bu tür faaliyetlerin toplum için büyük bir yatırım olduğunu söyleyen telefon satıcısı Mehmet Vuslat, “Gençler arasında yayılan kötü yollara karşı çok güzel bir faaliyet. Bu çocuklar yarının gençleri, anne-babaları olacak. Bu göz ile meseleye bakarsak geleceğimiz için büyük bir yatırımdır. Bugün bu çocukların oluşturduğu manzara çok hoşumuza gitti. Hem çocuklar açısından hem de büyükler açısından çok faydalı bir çalışma.“ dedi.

Bunun gelecek açısından çok güzel bir faaliyet olduğunu dile getiren esnaf Cezmi Demir, “Gençlerin düştüğü kötü yollar için büyük bir fırsat. Ben çok beğendim, çocuğumu da göndermek isterim. Büyükler de bu yürüyüşten güzel dersler çıkardı.“ ifadelerini kullandı.

"Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme" programı kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan parktan çarşı merkezine yürüyüş yapan çocuklar, Dörtyol Camiinde cemaatle namaz kıldı.

Cemaatle kılınan namazın ardından kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere ‘Başarı Belgesi’ verilirken, programın sonunda çocuklara hazırlanan ikramlar dağıtıldı.

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler