Çınar'da Miraç Kandili dualarla yad edildi

Çınar'da Miraç Kandili dualarla yad edildi

Miraç Kandilinde camilere akın eden Çınarlılar, ellerini semaya açarak Müslümanlara dua etti.

Miraç Kandili münasebetiyle Çınar Dötyol camiinde ilçe müftülüğu tarafından bir program düzenlendi.

Programda gecenin önemine dair Çınar İlçe Müftüsü Ferit Bilgin bir sohbet yaptı.

Müftü Bilgin, İsra suresinin 1. ayetini okuyup, isra-miraç gecesini anlatırken, miraç gecesindeki mucizelere değindi.

Peygamber efendimize bu gecede verilen 3 hediyenin değer ve kıymetine değinen  Müftü Bilgin "Bunlardan birincisi 5 vakit namaz hediyesidir, bu hediye peygamber efendimiz ve ümmetine verilmiştir. Nasıl ki Peygamber efendimize miraçta iken bu hediye verilmiş ise mümine de miraç olarak namaz verilmiştir, müminin miracı da namazdır" dedi.

Sohbetinin devamında "Namaz insanın kendisini günah ve haramlardan uzaklaştırmalıdır, eğer hem namaz kılıp hem de anında hayasızlık ile uğraşan bir kul namazını dosdoğru kılmıyordur." dedi.

Camilerin önemi ve camilerin imarı ile ilgili konuşan Bilgin "Camilerde yoğunluk yok ise o cami o mescid harabeden farksızdır, ne zaman ki camilere yönelme olursa işte o zaman camiler gerçek değerlerine kavuşacaktır. Nitekim Peygamber efendimiz buyurmuştur ki 'mescidlere gitmeyi adet edinenlerin gerçek mümin olduğuna şahitlik edin' demiştir. " şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında miraçtaki ikinci hediyenin ise Bakara suresinin son 2. ayeti olduğunu belirten müftü Bilgin, "Peygamber efendimiz 'kim bu ayetleri gece okursa bu iki ayet ona yeterlidir.' buyurmuştur. Değerli kardeşlerim bizler başta bu seçili ayetler sonrasında tüm ayetlerin meallerini de öğrenmek zorundayız. Bızler ayet ve hadislere karşı sahabe efendilerimiz gibi; duyduk, işittik ve itaat ettik demeliyiz. Sahabeler gibi Allah-u tealanın emrine teslim olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bilgin, Peygamber efendimizin Allah'a karşı şirk işlemeyen herkesin muhakkak cennete gireceği müjdesini paylaştı.

Sohbetinin sonunda bu geceye has bir ibadet olmadığını belirten Bilgin, "Fakat yine de bu tür mübarek gece ve gündüzler büyük fırsatlardır. Bol bol dua ile geçirmemiz ve ailelerimizin içinde de bu anlayışı canlandırmamız lazım" dedi.

ÇINARINSESİ

 

img-20210310-wa0026.jpg

img-20210310-wa0027.jpg

img-20210310-wa0028.jpg

img-20210310-wa0029.jpg

img-20210310-wa0030.jpg

img-20210310-wa0031.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.