Çınar'da sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Çınar'da sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Çınar ilçemizde ihtiyaçtan dolayı traktörünü satmak isteyen çiftçi Veysi Kınay, kendisine verilen sahte çekle dolandırılarak mağdur edildi.

Çınar ilçemize bağlı Pembeviran (Qurm) Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Veysi Kınay, bazı maddi sıkıntılarını karşılamak amacıyla traktörünü satmak istedi.

Satış ilanı verdiği internet sitesi üzerinden kendisine ulaşan dolandırıcılar, güvenilir bir şirketin çeklerini kopyalayıp kendilerini söz konusu firmanın yetkilileri olarak tanıttılar.

Çek evrakı üzerinde kayıtlı olan firmanın güvenilir olduğunu teyit eden Kınay, 108 bin TL tutarlı çeki kabul ederek traktörünü dolandırıcı olduğunu bilmediği şahıslara sattı. Büyük bir mağduriyet yaşayan Kınay, bir an önce dolandırıcıların yakalanıp mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Yaşanan dolandırıcılık hadisesini anlatan Kınay, "Oğlumun adına kayıtlı traktörü ihtiyaçlarımı karşılamak amacıyla satmak istedim. İnternet ortamında verdiğim ilanıma bir alıcı çıktı ve kendini bir şirket yetkilisi kimliğiyle tanıttı. Benden alacağı traktöre karşı bir hafta vadeli çek teklifinde bulundu. Ben çek teklifini kabul etmeyince şirket olarak çekle çalıştıklarını, nakit ödeme durumunun olmadığını söyledi. Bana göndereceği çek örneğini araştırmamı teklif ederek güven kazanmaya çalıştı. Bende gönderdiği çeki çevremde araştırdım ve herhangi bir sıkıntının olmadığını fark ettim. Meğerse bize gönderdiği çek fotokopi imiş. Yani çek sahibi firmada sıkıntı yok ama çeki bize veren el emin kimseler değilmiş." dedi.

"Bu adamlar dolandırıcılık alanında uzmanlaşmışlar"

Dolandırıcıların güven kazanma konusunda uzmanlaştıklarının altını çizen Kınay, "Traktörün satışına ilişkin hazırlanan sözleşmeyi imzalamamı istedi ve bende imzaladım. Söz konusu şahıs gelmeden önce Ankara Tümosan Servisinden Çınar'daki servise gelen bir adamla beraber servis traktöre baktı ve sözde alıcıyı arayarak araçta herhangi bir sorunun olmadığını söylediler. Yani bu adamlar tüm işlerini resmiyete bağlayarak alanında uzmanlaşmışlar. Bilmeyen biri bu şekilde işini uzmanca yapamaz." ifadelerini kullandı.

Kınay, "Aradan bir hafta geçtikten sonra 27 Ocak Salı günü bu adam geldi, sözleşmeyi imzaladı ve traktörü alıp gitti. 28 Ocak Çarşamba günü kendisini aradığımda parayı perşembe günü yatıracağını söyledi. Cuma günü adamı aradığımda kendisine ulaşamayınca şüphelendim. Hafta sonu araya girmesiyle 2 gün daha beklemek mecburiyetinde kaldım. Pazartesi günü çeki bankaya sorgulatmak istediğimizde müşterilerin bilgilerinin paylaşmanın bankanın kriterlerine uymadığı gerekçesiyle bir bilgi vermediler. Banka, 15 Şubat gününe kesilen çek için sabretmemizi, çekin sahte veya karşılıksız çıkması durumunda polislere ifade verebileceğimizi söyledi." şeklinde konuştu.

"Aradan haftalar geçmesine rağmen şahıs halen yakalanmadı"

Adli süreci aktaran Kınay, "Bizlerde o güne kadar bekleyemedik ve Çınar'da savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk. İşlemlerin hızlanması hususunda Diyarbakır'a savcılığına bildirmemiz söylendi. Diyarbakır'a gelince de bize adamın görüntülerinin kendilerine ulaştırılması durumunda anında yakalayabileceklerini söylediler." diye konuştu.

Söz konusu dolandırıcının görüntülerine ilişkin yaptıkları araştırma sürecine değinen Kınay, şöyle devam etti:

Bizlerde nakliyecilere giderek oradan güvenlik kamerası görüntülerini aldık. Adam, ticari taksiye binerek havaalanına gidiyor ve 21.15'te havalanacak olan Ankara uçağına biniyor. Ertesi günü bu adam Konya'ya giderek traktörü taşıyan kamyonu karşılıyor. Zaten traktörü taşıyan kamyoncuyla görüştüğümüzde şoför, traktörü Konya kamyoncular sitesinin arka tarafına götürdüğünü, o esnada adamın beyaz bir araçla geldiğini ve traktörü kurtarıcının üzerine bindirip götürdüğünü söyledi.

Şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların ağır yürüdüğünü belirten Kınay, "Söz konusu görüntüleri 18 gün önce savcılığa verdik. Savcılık havaalanı görüntülerini istedi. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen görüntüler halen savcılığa ulaşmış değil." ifadelerini kullandı.

Kendisini mağdur eden dolandırıcının yakalanması hususunda yetkililerden yardım isteyen Kınay son olarak şunları söyledi:

"Şayet bu adam dolandırıcılık alanında uzmanlaşmışsa bizim gibi nicelerinin canını acıtmıştır. Başkalarının da canı yanmadan yetkililerin bir an önce bu adamları yakalamalarını ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum."


Sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Sahte çekle mağdur edilen şahıs dolandırıcıların yakalanmasını istiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.