Çınar'da sulama kanalından taşan su mahalleyi bastı

Çınar'da sulama kanalından taşan su mahalleyi bastı

Çınar ilçemizde sağanak yağış sonrası Kralkızı-Dicle sulama kanalından taşan yağmur suları ev ve iş yerlerini bastı.

Çınar ilçemizde etkili olan sağanak yağış sonrası Kralkızı-Dicle Projesi kapsamında yapılan sulama kanalından taşan yağmur suları sonrası birçok ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar göle döndü.

Çınar ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde etkili olan sağanak yağış sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Kralkızı-Dicle Projesi kapsamında yapılan sulama kanalı taştı.

Taşan kanal nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi'nde birçok işyeri ve ev su altında kalırken, ekinler, tarlalar zarar gördü, yaya ve araçlar suda mahsur kaldı.

Durumu tepki gösteren Süleyman Acar, sulama kanalına ait kapakların getirildiğini ancak takılmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Yaşanan taşkının ardından kapakların takılmaya başlandığını söyleyen Acar, "Böyle bir şey olabilir mi? Ekinlerimiz, tarlamız, sulama borularımız hepsi zarar gördü. Bu içinde bulunduğumuz durumun sorumlusu kimdir? Bu işin yetkilisinden bu durum sorulsun. Böyle bir mağduriyet yaşanmadan bunun önleminin alınması gerekiyordu. Bunun önlemi alınmazsa daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Velat Acar da Karacadağ tarafından gelen yağmur sularının Bozçalı (Selmané) Mahallesi yakınlarında Kralkızı-Dicle Projesi kapsamında yapılan sulama kanalına aktığını, kapakların takılı olmaması nedeniyle selin meydana geldiğini anlattı.

Yaşanan su baskını sonrası olay yerine gelen Kaymakam Selami Kaya, incelemelerde bulundu. Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan ekipler, ev ve işyerleri su altında kalan vatandaşların hasar tespitine başladı.

ÇINARINSESİ 

Çınar'da sulama kanalından taşan su mahalleyi bastı FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.