Çınar’daki bombalı saldırı mağduru 710 kişiye gerekçeli karar gönderildi

Çınar’daki bombalı saldırı mağduru 710 kişiye gerekçeli karar gönderildi

Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına PKK'lılarca 5 yıl önce düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralanan ve suçtan zarar gören toplam 710 kişiye mahkeme saldırının yıl dönümünde gerekçeli kararı gönderdi.

Çınar ilçemizde PKK'lılar tarafından 5 yıl önce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin yakınlarına, saldırıda yaralanan 49 kişiye ve suçtan zarar gören 655 kişiye mahkeme tarafından saldırının 5’nci yıl dönümünde gerekçeli karar gönderildi.

Posta yoluyla suçtan zarar gören herkese CD içerisinde gerekçeli karar tebliğ edildi.

Çınar'daki terör saldırısında 2 sanığın cezası belli oldu

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 24 Eylülde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Mustafa A. ve Nurettin C, saldırıda eşini kaybeden polis memuru C.B. ile sanıkların avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Polis memuru C.B. de şikayetçi olduğunu ve sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme kararında, tutuklu yargılanan Mustafa A. ve Nurettin C. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

"Tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürdüler"

Mahkeme, iki sanığa ayrıca polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi'yi "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmek" suçundan 15 yıl, 5 kişiyi "tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmek" suçundan 66 yıl 8 ay, 6 polis memuruna yönelik "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 67 yıl 6 ay, 36 kişiye yönelik olarak "tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 360 yıl ve "kamu malına zarar vermek" suçuna "yardım eden" sıfatıyla 6 yıl 6 ay olmak üzere toplam 515 yıl 8'er ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, tutuksuz yargılanan Harun D. ve İzzet Ö'nün ise atılı suçların sabit olmadığını gerekçe göstererek beraatlerine hükmetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.