Çınar’ın Yeni İlçe Otogarı Hizmete Girdi

Çınar’ın Yeni İlçe Otogarı Hizmete Girdi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde belediye tarafından yapılan ilçe otogarı hizmete girdi. Ancak yeni otogarla ilgili hem çınar halkı hem de kooperatif yetkilileri bazı şikayetlerini dile getirdiler.

DİYARBAKIR-Daha önce bir otogar olmadığı için Çınar Belediyesi tarafından yapılan Çınar İlçe Otogarı hizmete girdi. Ancak yeni otogarla ilgili, hem çınar halkı hem de kooperatif yetkilileri bazı şikayetlerini dile getirdiler. Konuyla ilgili görüştüğümüz S.S. 71 No’lu Çınar Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Aydın Deli, yeni yapılan otogarın çok güzel bir hizmet olduğunu söyledi. Ancak otogar için yer tahsisinin yanlış olduğunu söyleyen Deli, otogar daha iyi bir yerde yapılabilirdi. Ama ne yazık ki şuan ki yer, hem bizi hem de vatandaşı mağdur ediyor. Aydın Deli, yer tahsisi bu saatten sonra değiştirilemez. Ancak belediye yer tahsisinde olduğu gibi, şehir içindeki güzergâhta da, bizi ve vatandaşı mağdur ediyor. Biz bu güzergâhın bizi ve vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde değiştirilmesi için belediye başkanıyla görüşmemize rağmen, olumlu cevap alamadık. Bazı yolcularının bu mağduriyetlerden dolayı şikayetçi olduklarını söyleyen Deli, yetkilileri duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi.

Aydın Deli, belediyeye ödedikleri ücret konusunda da mağdur edildiklerini söyledi. Daha önceki ücrete göre neredeyse dört kat daha fazla ücret istendiğini dile getiren Deli, bu noktada da yetkililerden insaflı olmalarını istedi. Aydın Deli şayet bu isteklerimiz dikkate alınmazsa ve bu mağduriyetler giderilmezse, demek ki belediye bu hizmeti sadece gelir elde etmek için yapmış dedi. Konuyla ilgili görüştüğümüz şoförler de aynı şikâyetleri dile getirerek yolcular için, özellikle bayan yolcular için bekleme salonu ve kendilerinin de namaz kılabilecekleri bir mescidin olmayışından şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.