Çınarlı biçerciler hasat dönemine hazırlanıyor

Önümüzdeki haftalarda başlayacak hasat dönemi için biçerdöver makinalarını hazırlayan Çınarlı biçerciler, araçlarının bakımların yapmaya başladı.

Çınar ilçemiz başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve diğer bazı bölgelerde mayıs ayının ortalarından itibaren hasat dönemi başlıyor.

Özellikle buğday ve arpanın yanı sıra mısır, mercimek gibi bazı baklagillerin hasadı için ön hazırlıklara başlayan biçerciler, yeni sezonda olabilecek aksaklıkları minimuma indirebilmek gayesiyle araçlarını bakımdan geçiriyor.

Geçen yıla nispeten bu sene hasat beklentilerinin yüksek olduğunu belirten biçerciler, dövizdeki artıştan kaynaklı olarak yeni aldıkları iş makinalarının taksitlerini ödeyebilmekte endişeli.

"Hasat sezonunda sorunlarla karşılaşmamak için araçlarımızı bakımdan geçiriyoruz"

6e35f807-18ae-41ba-bb30-3a3f7eaaadac.jpeg

Biçerdöver sahibi Hüseyin Solmaz, hasat öncesi yaptıkları araç bakım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Solmaz, "Tarım sezonu yaklaştığında araçlarımızı bakımdan geçiriyoruz. Gerekli bakımlar vaktinde yapılmadığı durumda iş sezonunda araç arıza verebiliyor, kıvılcımlar oluşabiliyor, alev alma gibi vakalar meydana gelebiliyor. Ondan dolayı sezon süresince hem çiftçimizi memnun etmek hem de mağduriyet oluşturmamak için bizler şimdiden gerekli hazırlıkları yapıp araçlarımızı bakımdan geçiriyoruz." dedi.

"Sezon 20 Mayısta başlayıp eylül ayına kadar devam ediyor"

5674c9cf-8e7c-4fdc-a1f1-87e133bee1b6.jpeg

Hasat döneminde yaptıkları tarımsal faaliyetlerden söz eden Cundullah Solmaz ise, döviz kurlarındaki artışlardan dert yanarak endişelerini dile getirdi.

Bölge de birçok il ve ilçede çalışma yürüttüklerini belirten Solmaz, "Araçlarımızın bakımını yaptık. Yakın zamanda hasat sezonuna başlayacağız. Derik ilçesinden Diyarbakır kırsal mahallelerine, Van, Erzurum, Kars'a kadar gidiyoruz. Hayırlı bir sezon olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Solmaz, "Geçtiğimiz yıl kuraklıktı, bu sene ekinler biraz daha iyi. Mazot fiyatlarından dolayı belki bu sene biraz zorluk çekebiliriz. Makinalarımızın taksit ödemelerini Euro olarak yaptığımızdan kazanç olarak bizlere bir şey kalmıyor, masraflar artmış. Yani biçercilik işi zorlaşmış. İş sezonumuz 3 ay sürüyor. Mayıs 20'de başlıyor eylül ayına kadar devam ediyor." şeklinde konuştu.

d35297a7-5461-40ca-8395-8c256fed1714.jpeg

25968513-764a-4e80-affb-06db5de4543c.jpeg

22ba71d9-4360-45e7-ad2c-8378f21fb07f.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.