Çınarlılar Filistinli Müslümanlara dua, siyonist teröristlere beddua etti

Çınar ilçemizde bir araya gelen vatandaşlar şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi namazı kıldı, Filistinli mücahitlere dua ederken, siyonist teröristlere beddua etti.

Çınar ilçe merkezi Dörtyol Camiinde bir araya gelen vatandaşlar şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi namazı kıldı. Çınarlılar Filistinli mücahitlere dua ederken, siyonist teröristlere beddua etti.

Gıyabi cenaze namazı ve duadan önce bir konuşma yapan Dörtyol Cami İmamı Molla Recai Güler Gazze'de yıkım, ölüm, vahşet, katliamın olduğunun altını çizerek, "Gazze'nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze'de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze'de sadece vahşi bir soykırım Var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jenaretörlerin yakıtı bitti, Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, Dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." ifadelerini kullandı.

Güler konuşmasının devamında, "Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin'e sahip çıkın. Son aylarda Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerinize sahip çıkın. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkın. Ümmetin yetimleri olan Filistinlilerin bağrından çıkan mücahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci çetelerin burunlarım yere sürten, korkaklıklarım bir kez daha Ortaya çıkaran Filistinli mücahitlere sahip çıkın.

Siyonist işgal rejiminin yenilmez denilen ordularının. delinmez denilen demir kubbelerinin, kendilerinden habersiz kuş uçmaz denilen istihbarat örgütlerinin dünyanın gözleri önünde zelil olduğu manzaraya yıllardır hasret kalmıştık. Hepimizin yüreğini ferahlatan bu görüntüleri sağlayan ve işgalci rejimi tüm dünyaya karşı rezil eden kahramanlara selam olsun. "Aksa Tufanıyla" şoka giren Siyonistlerin Ebrehe kibrini, yerle bir eden çağın ebabillerine selam olsun!" şeklinde konuştu.

Güler, "Mescid-i Aksa ve onu koruyan Filistin halkı ümmetin namusudur, ümmetin onurudur ve bizim kırmızı çizgimizdir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onlara sahip çıkacağız, Ancak bugün her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaçları var. 1948'den bugüne Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına Ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam son safhadadır. Siyonist terör şebekesi yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin'i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen Siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez." dedi.

Konuşmasının devamında Müslümanlara çok iş düştüğünü ifade eden Molla Recai, "Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci Siyonistler, mazlum Filistin halkını acımasızca katletmekte Ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini Ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz, Filistin'in Ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz, Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın,

Buradan Dünya Müslümanlarına sesleniyoruz! Hakkı ayakta tutmak arzusunda Olan tüm Müslümanlara sesleniyoruz! Filistin halkına sahip çıkın, Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen Mücahitlere sahip çıkın. Bir avuç inanmış mücahidin neler yaptığını ve neler yapabileceğini hepiniz gördünüz. Bu nedenle ulusal çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp Kudüs'ün özgürlüğü için bir araya gelin ve tüm imkanlarınızı seferber edin." dedi.

img-20231012-194716.jpg

img-20231012-194625.jpg

img-20231012-194620.jpg

img-20231012-193137-1.jpg

img-20231012-193126.jpg

img-20231012-193053.jpg

img-20231012-193112.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.