Cinsel istismar davasında verilen karara isyan

Cinsel istismar davasında verilen karara isyan

Bingöl'de, 16 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar ve tecavüzde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların serbest bırakılmasına bir tepki de Genç ilçesinden geldi.

BİNGÖL -  Bingöl'ün Solhan İlçesi nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki E.A adındaki kız çocuğu, bir ay önce Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A tarafından kaçırıldığını cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde de defalarca uzman çavuş Y.A ve yine uzman çavuş olan arkadaşları M.K, İ.Y, M.T, H.? adlı kişilerin tecavüzüne uğradığını belirterek şikayetçi olmuştu.



Şikâyet sonucu tutuklanan Y.A, İ.Y, M.T ve M.K adlı uzman çavuşlar bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Söz konusu kişilerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını duyan Bingöl halkı verilen karara tepki vermeye başladı.


Bu tepkilerden biri de bugün Cuma Namazı çıkışında Bingöl'ün Genç ilçesinde oldu. Olayı duyan Genç halkı, Genç Merkez Camisinde kılınan Cuma Namazı'ndan sonra Genç İlçe Kaymakamlığına doğru yürüdü. Genç ilçe Kaymakamlığı önünde toplanan yüzlerce kişi karara olan tepkilerini dile getirdiler.


Topluluk adına yapılan basın açıklaması ile verilen kararın hukuksuz olduğu, adalete olan güvenlerinin sarsıldığını, olayın ve verilen tahliye kararlarının Bingöl halkını incittiğini, verilen kararın ahlak ve vicdan mahkemesinde mahkûm edilecek bir karar olduğunu ifade ettiler.
Tahliye kararının kaldırılmasını ve adil bir yargılanma sürecinin başlatılmasını isteyen kalabalık, bu olayın takipçisi olacaklarını belirterek tüm duyarlı Bingöl halkını bu olaya tepki vermeye çağırdılar.


Yapılan kısa süreliğine bir oturma eyleminden sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldılar. (Ahmet Cana - İLKHA)





 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.