Cizre Emniyet Müdürü görevden alındı

Cizre Emniyet Müdürü görevden alındı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 aralıktan bu yana PKK’lıların sokaklara hendek kazıp elektrik trafolarını patlatarak mütedeyyin insanlara uzun namlulu silahlarla saldırıları sonucu, 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Başurgan

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık'ta mütedeyyin insanların yoğunlukla yaşadığı Nur Mahallesi'nde yaşanan ve 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı olaylarda, saldırıya uğrayan mağdurların ısrarla polisi aramalarına rağmen,  kolluk güçleri seyirci kalmış, Şırnak Valisi de  6 saat sonra olaylardan haberdar edilmişti.  

Görevden alınan müdürün yerine jet hızıyla Ankara’dan bir  müdür atandığı bildirildi.

Saldırılara 8 saat müdahale edilmedi

Cizre ilçesinde 27 Aralık Cumartesi günü saat 03.00 sıralarında, aralarında dağdan inen militanların da olduğu  PKK'lılar, Nur Mahallesi'nde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin evlerine silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda 1 HÜDA PAR üyesinin babasının da aralarında olduğu 3 kişi hayatını kaybetmiş,  2 HÜDA-PAR üyesinin evi ateşe verilmiş, ateşe verilen bir evde ise, hamile bir kadın ve çocukları mahsur kalmıştı. Çocuklar ve kadın, eşi tarafından komşunun bahçesinden banyo duvarı delinerek son anda kurtarılmıştı.

Saldırılardan 8 saat sonra güvenlik güçleri müdahalede bulunmuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.