Cizre halkı mayınlı hendeklerden dolayı tedirgin

Cizre halkı mayınlı hendeklerden dolayı tedirgin

PKK’lıların Cizre’nin Sur, Nur, Cudi ve diğer mahallelerde kazdıkları hendekler nedeni ile Cizre halkı tedirgin. Birçok hendeğe yerleştirilen mayın ve patlayıcıdan dolayı rahat gezemeyen ilçe sakinleri olayların biran önce son bulmasını istiyor.

Sur mahallesinde yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş :”Her gece yaşadığımız mahallede PKK yandaşları belediye ve gasp ettikleri bazı işadamlarının iş makineleriyle yeni hendekler kazıyor ve kazdıkları hendeklere patlayıcı ve mayın döşüyor. Bunu mahallede yaşayan birçok kişi bilmesine rağmen korkudan bir şey diyemiyor. Kimse de bir şey yapmıyor.”  ifadelerini kulandı.

Akşam ezanı okunur okunmaz PKK yandaşlarının roketatar, kaleşnikof  ve benzeri ağır silahlarla sokaklarda dolaştığını söyleyen mahalle sakinleri, birçok sokakta kazılan hendeklere mayın döşendiği için rahatça evden çıkamadıklarını söyledi. 

PKK traktör ve iş makinelerine el koyup hendek kazıyor

Cudi mahallesinde yaşayan başka biri mahalleli ise, “Mahallede araçları bulunan şahısların araçlarına PKK yandaşları tarafından el konuluyor. El konulan bu araçlarla bütün mühimmatlarını ve silahlarını taşıyorlar. Geçen gün evime yüzleri kapalı dört, beş kişi gelip zorla aracımın anahtarını benden aldılar. ve sabaha kadar aracımla işlerini yaptılar, sabah olunca arabamı evimin önüne bırakıp gitmişlerdi.” diye konuştu.

Adını vermek istemeyen bir başka mahalleli de, “Cizre’de inşaatlardan çıkarılan molozların şehir dışına dökülmesini engelleyen PKK yandaşları, moloz taşıyan araçları ve traktörleri engelleyerek sokak ve caddelere kazdıkları hendeklerin önüne döküyorlar, yine birçok araç ve traktöre el koyup bunlarla sabahın erken saatlerine  kadar ağır kaya parçalarını taşıyıp sokaklara bırakıyorlar”dedi.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.