Cizre JİTEM davası Eskişehir'e taşındı

Cizre JİTEM davası Eskişehir'e taşındı

Cizre’de 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da bulunduğu JİTEM dosyası, güvenlik gerekçesiyle Eskişehir’e taşındı.

Cizre'de, 1993 ile 1995 yıllarında 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutularak haklarında dava açılan aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da bulunduğu dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nden, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı.


Şırnak Ağır Ceza Mahkemesinde haklarında "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, adam öldürmeye azmettirmek, adam öldürmek ve devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlamalarıyla açılan 2014/676 esas sayılı kamu davası, sanık avukatlarının talebi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 5.Ceza Dairesi, dosyanın "güvenlik" gerekçesiyle bundan sonra Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi yönünde karar verdi. 

 

Yargılananlar arasında sadece Uzman Çavuş Burhanettin Kıyak’ın tutuklu bulunduğu ve 8 kişinin yargılandığı Cizre JİTEM davası, Yargıtay 5.Ceza Dairesi tarafından güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e taşındı.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.