“Cizre saldırısı tüm İslami kesimlere yapılmıştır”

“Cizre saldırısı tüm İslami kesimlere yapılmıştır”

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 381. Hafta basın açıklamasında Cizre’deki PKK saldırılarına değindi. Açıklamada yapılan saldırıların her ne kadar bir tek kesimi hedef alındığı zannedilse de tüm İslami kesimleri hedef aldığı belirtildi.

Her hafta gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 381. Hafta basın açıklamasını Kayalıpark Meydanı’nda yaptı. Açıklamayı yapan Platform Sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu Cizre’de PKK’nin Müslümanlara yapmış olduğu saldırıya değindi. 6-7 Ekim olaylarının etkileri henüz daha ciddi bir şekilde konuşulup failleri yakalanıp cezalandırılmadan Cizre saldırısı olduğunu belirtti.

Kağnıcıoğlu açıklamasında, çözüm süreci, Kobani olayları, Şengal Dağı ve Ezidiler derken Türkiye’nin belirli bölgelerinin aynı kötü durumla karşı karşıya kalacağı endişesi içerisinde olduğunu ifade etti.

Kağnıcıoğlu basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Medyada geçen haberlere göre Cizre’nin Nur Mahallesine bir grup PKK’li saat 03:00’da trafoları devre dışı bırakıp elektrikleri kestikten sonra uzun namlulu silahlarla dindar olarak bilinen şahsiyetlerin evlerini taradı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş ve 6 yaralıdan bahsedilmektedir, “

PKK’nin kendi evlerini ve kültür merkezlerini katliamda üs olarak kullandığına dikkati çeken Kağnıcıoğlu, “Memu Zin Kültür Merkezi inşaatı ve bazı evlerin damlarının da aralarında bulunduğu 6 noktada mevzilenen PKK’lilerin Nur Der yakınlarında bulunan evlere yönelik saldırılar hala devam ederken taranan bir evde de yangın çıktı. Saldırı altında ki evlere çok sayıda mermi isabet etti,” açıklamasında bulunarak yapılan vahşeti gözler önüne serdi.

Emniyetin birimlerinin vürudum duymazlığına da işaret eden Kağnıcıoğlu, “İlke Haber Ajansını arayan saldırı altında ki aileler, saat 03:00’ten bu yana evlerinin ateş altında olduğunu defalarca polisi aramalarına rağmen herhangi bir müdahalede bulunulmadığını ifade etti. Evlerinin saldırı altında olduğunu belirten bir başka kişi ise mahalledeki bazı evlerin damlarına ve mahalleye hakim tepeye çıkan silahlı PKK’lıların evlere hedef gözeterek ateş ettiğini söyledi. Aynı kişi polisi aradığını ancak polisin mahalleye giremediklerini söyleyerek kendilerine evden çıkmamalarını tavsiye ettiğini ifade etti. Evlerde kadın ve çocuklarında bulunduğunu PKK’lıların ise ateş açmaya devam ettiğini belirten aynı kişi defalarca 155’i aradıklarını ancak müdahale edileceğinin belirtilmesine rağmen herhangi bir müdahale olmadığını ifade etti,” ifadelerine yer vererek, emniyetin halkın ölümüne göz yumduğunun altını çizdi.

Yeni bir kalkışmanın ayak izlerinin göründüğünü belirten Kağnıcıoğlu, “Medyada bilgiler bu minvaldedir. Bilgiler doğru ise yeni bir 6-7 Ekim olayları ile karşı karşıyayız. İslami Camialara yönelik bu saldırıların her ne kadar tek bir grubu hedef alıyor gibi görünse de tüm İslami kesimlere şamil olduğu aşikârdır. Müslüman kamuoyunu bu olaylar etrafında daha dikkatli davranmaya daha hassasiyet göstermeye kardeşlik bilinci ve hukuku içerisinde bulunmaya davet ediyoruz. Hükümetin ve güvenlik kuvvetlerinin vurdumduymaz tutumlarını da endişe ile karşılıyoruz, diyerek basın açıklamasına son verdi.(Hamza İRASUL-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.