Cizre şehidi tekbirlerle defnedildi

Cizre şehidi tekbirlerle defnedildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’li çeteler tarafından katledilen HÜDA PAR gönüllüsü Abdullah Deniz, doğduğu köyde defnedildi. Sık sık tekbirlerin getirildiği cenaze töreninde PKK’ye lanet okundu.

Cizre ilçesine bağlı Nur Mahallesi’nde PKK’lilerce katledilen 65 yaşındaki Abdullah Deniz’in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından memleketi Şırnak’a bağlı Kızılsu köyüne getirildi.

“Biji biji Hizbullah, PKK lanetullah”

Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Deniz’in cenazesi, tekbirler ve salavatlar eşliğinde defnedildi. Deniz’in cenazesine HÜDA PAR üye ve gönüllülerinin yanı sıra köy halkının da yoğun katılım gösterdiği görüldü. Cenazeye katılan halk, sık sık tekbirler getirerek “Biji biji Hizbullah, PKK lanetullah.” Şeklinde sloganlar attı. 

Cenaze töreni sonrası HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı, Abdullah Deniz’in yakın arkadaşları ve komşuları; İlke Haber Ajansı’na konuştular.

“Çok sevilir ve hatırı sayılırdı”

Saldırının saat: 03.00’ta başladığını, ancak güvenlik güçlerinin saat: 10.40’ta olay yerine gittiğini kaydeden HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, ikinci yılını dolduran partilerinin yüzlerce kez saldırıya uğradığını, onlarca şehit verdiklerini söyledi. Kılınç, “Üyemizin babası olan şehid Abdullah Deniz; samimi, fedakâr ve halis bir Müslüman idi. Kendisiyle defalarca bir araya gelir, sohbet ederdik. Kendisi Cizre’de çok sevilir ve hatırı sayılırdı. Allah şehadetini kabul etsin.” dedi.

20 yıllık komşusu: Tek suçu dindar olmasıydı

Katledilen Abdullah Deniz’in komşusu Hasan Gözüngü ise şunları söyledi; “Şehit ile yaklaşık 20 yıldır komşuyduk. Kimseye bir zararı yoktu, hiçbir suçu yoktu, bir suçu varsa o da dindar olmasıydı. Zaten dindar oluşu zalimleri hırçınlaştırdı ve onu şehit ettiler. İlerlemiş yaşına rağmen Kutlu Doğum programlarında en önde yerini alırdı, Peygamber aşığı bir insandı. Rabbim onu sevdiğine kavuşturdu.”

“Dindarlığı zalimlerin zoruna gidiyordu”

Cenaze törenine katılan yakın arkadaşı Said Gözüngü de şehidin çok temiz kalpli olduğunu, kimseye bir zararının dokunmadığını söyledi.  Arkadaşının dindarlığı zalimlerin zoruna gittiğine dikkat çeken Gözüngü, sonunda onu katlettiklerini ifade etti.

Ne olmuştu

Abdullah Deniz (65), Cuma günü sabaha doğru saat: 03.00 sıralarında PKK’lilerce Nur Mahallesi Sultan Sokak’taki evi uzun namlulu silahlarla taranmış ve 8 saat süren saldırı sonrası vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla katledilmişti. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.