Cizre-Silopi yolunun yapımına başlandı

Cizre-Silopi yolunun yapımına başlandı

Şırnak’ta bozuk olması nedeniyle ölüm ve yaralanmalı kazalara neden olan, Cizre-Silopi arasından geçen tarihi uluslararası İpekyol’unun yapımına başlandı.

Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan dünyaca ünlü, Cizre ile Silopi ilçeleri arasındaki 23 kilometrelik İpekyolu, bozuk olması nedeniyle sık-sık kazalara sebep oluyordu.

Onlarca kazayla ölüm ve yaralanmalara neden yolun yapımına, Karayolları Genel Müdürlüğünce başlandı.

Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) yapılacak olan duble yolun, 2021 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Vali Ali Hamza Pehlivan, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk ile beraber yol çalışmasını yerinde inceleyerek personelden bilgi aldı.

Burada gazetecilere konuşan Milletvekili Rizgin Birlik, yolun yapımına, resmi prosedürlerden dolayı gecikmeli olarak başlandığını belirterek, kaliteli bir hizmet ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Birlik “Geç olsun, güç olmasın, güzel olsun diyoruz. İnşallah İpekyolu, bu bölgeyi taçlandıracak, kaliteli bir hizmet olacaktır. Karayolları bölge müdürümüz ve mesai arkadaşlarına güveniyoruz. Bu yolun yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, İpekyolu’nun Türkiye ve Dünyanın en işlek yollarından birisi olduğunu ifade ederek, “İpekyolu, Türkiye'nin ve hatta dünyanın en işlek yollarından birisi. Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzün uzun süredir üzerinde çalıştığı bu duble yolun BSK (Bitümlü Sıcak Karışım)’lı asfalt hale getirilmesi çalışması, şantiye kurulum çalışmaları devamından asfalt plentinin kurulması ve bugünlerde de fiilen kazı çalışmalarının yerine getirilmesiyle devam ediyor. Bölgemiz, ilimiz, ticaret ve ihracat için önemli bir yatırım. Bu yolun tamamlanmasıyla ihracat yapan firmalarımız daha konforlu bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilecekler. Hem ilimizdeki ulaşıma hem de ticarete katkıları bağlamında ekonomiye büyük katkısı olacağını biliyoruz. Vatandaşlarımıza, Şırnaklı hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.


Cizre-Silopi yolunun yapımına başlandı

Cizre-Silopi yolunun yapımına başlandı

Cizre-Silopi yolunun yapımına başlandı

Cizre-Silopi yolunun yapımına başlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.