Cizre’de 37 hafız ve hafize için tören düzenlendi

​Şırnak Cizre İlçe Müftülüğü tarafından 2022 2. dönem hafızlık mezunları için tören düzenlendi. Tören ile 37 hafız ve hafizeye hafızlık belgeleri verildi

Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlığını bitirmiş olup 2022 yılı 2.dönem Hafızlık Tespit Sınavı Komisyonundan geçip hafızlık belgesini almayı hak kazanan 37 hafız ve hafizeye belgeleri takdim edildi.


Program, Hafız Muhammed Nohutçu tarafından okuna Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cizre Müftülüğü ilahi korosu ilahiler seslendirdi. Hafızlık belge takdiminden sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Programda konuşma yapan ilçe Müftüsü Süleyman Baran, Cizre’de yeniden 360 Cami- Medrese açmaya ve orada yeni el Cezeriler yetiştirmeye hazır olduklarını belirtti.


Baran, “Böylesine mübarek bir merasimle hafızlarımızın belge takdiminde bizleri bir araya getiren yüce Allah'a sonsuz hamdu senalar olsun. Peygamber Efendimiz ‘Sizlerin en hayırlısı Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ diye buyurmaktadır. İlk hafız Hazreti Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemden sonraki nesil ve 1400 yıldan bu yana gelen bir silsiledir hafızlık. 360 Kur'an kursu Cizre’de vardı. Her bir cami bir kuran kursuydu. Bu camilerin her birinde 15- 20 kişilik öğrenciler vardı. Medrese eğitimi ve hafızlık bu şekilde devam ediyordu. Onların içerisinden el Cezeriler çıktı. Biz yine buna adayız. Eski el Cezeriler olmaya, Hazreti Nuh'un torunları olmaya, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olmaya ve 360 medrese ve Kur'an kursunu yeniden yapmaya hazır ve adayız" dedi.

Vali Osman Bilgin, hafızların almış olduğunuz eğitim ile birlikte İnsanlığa topluma dolayısı ile yaşadığı çevreye çok büyük faydalar sağladığını belirtti.


Bilgin, “Yüce Peygamber, 'insanların en hayırlısı Kur'an öğrenen insanlara faydası olanıdır' diyor. Değerli hafize ve hafız kardeşlerim, yapmış olduğunuz hafızlık faaliyetiyle beraber aslında insanlığın ikbali ve ikmali yönünde çok büyük bir gayret gösterip almış olduğunuz eğitim ile birlikte insanlığa topluma dolayısı ile yaşadığınız çevreye çok büyük faydalar sağlıyorsunuz. Ticaretin, ailenin, toplumun temeli olan kültürler Kur’an-ı Kerim'den gelmektedir. Yani İslamiyet'in temelinde yatan tüm unsurları hayatımıza tatbik ettiğimizde aslında aile yapımız, toplum yapımız ve yine bireylerin tek başına insan olarak kendilerini yetiştirmeleri ile birlikte toplumların huzuru, güvenliği ve gelişmesi o şekilde ilerler.” dedi.

Hafızlık belgesini alan Esmanur Ece, “Bugün yapılan törende hafızlık belgemi aldım. Hafızlığımı bitirdiğim için çok mutluyum. Şükürler olsun. Allah ailemden, hocalarımdan razı olsun. Çok zor dönemde 4 yılda hafızlığımı bitirdim ve başardım.” ifadelerini kullandı.

Hafız Muhammed Nohutçu, “ 2 senede hafız oldum. Bugün hafızlık belgemi aldım. Çok mutluyum. Kendimi ve arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu yolda her türlü zorluğu geçtik. Peygamber Efendimiz gibi hafız oldum. Onu örnek aldığım için onun gibi hafız olduğum için çok mutluyum. Bütün arkadaşlarıma hafızlık yolunda başarılar diliyorum.” dedi.


Törene Şırnak Valisi Osman BİLGİN, İlçe Kaymakamı Nazlı DEMİR, İl Milli Eğitim Müdürü Mirza TETİK, İl Müftüsü Ahmet DİLEK, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İKE, Cizre İlçe Müftüsü Süleyman BARAN, öğrenci ve veliler katıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.