Cizre’de çatışmalar şiddetlendi

Cizre’de çatışmalar şiddetlendi

​Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmalarda 8 PKK’linin öldürüldüğü iddia edildi.

Cizre’de PKK’lilerin yol kapatması sonucu çatışmalar şiddetini arttırdı. Dün sabah saatlerinde çıkan çatışmalarda 8 PKK’linin öldürüldüğü iddia edildi.

Sabah saatlerinde PKK’liler Cizre-İdil ve Cizre-Nusaybin yollarını el koydukları araçlar ile kapatması sonucu çatışma çıktı. Birçok okulda ders verilemezken öğrenci velileri çocuklarını okullarından almaya çalıştı.Cudi Mahallesinde yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan Abdullah C., Diyarbakır'a sevk edildi. Çocuğun sağlık durumunun ciddiyetni koruduğu öğrenildi. 

Alınan bilgilere göre, dün sabah saatlerinde Yafes mahallesinde çıkan çatışmalarda 5 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi. Ayrıca Sur Mahallesinde çıkan çatışmalarda ise 3 PKK’linin öldürüldüğü, birçoğunun da yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Öğretmen Evi’ne roketatarlı saldırı

Öte yandan, Yafes mahallesinde bulunan 5 katlı öğretmen evinin 3’üncü katına da roketatar mermisi isabet etti. İçeride öğretmenlerin olduğu sırada gerçekleşen olayda, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Ayrıca, çıkan çatışmalar sonucunda Yafes Caddesi üzerinde bulunan bir işyeri kullanılamaz hale geldi.

Esnafın kepenk açmadığı ilçede çatışmalar devam ederken halk, sokağa çıkma yasağı ilan edilme olasılığı nedeniyle temel gıdalarını karşılamak için hazırlık yaptığı görüldü.

 (İLKHA)





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.