Cizre'de hatimle teravih namazı geleneği devam ediyor

​Şırnak'ın Cizre İbnul Esir Camii'nde, ilçe müftüsü ve genç hafızlar tarafından asırlardan bu yana süregelen hatimle teravih namazı geleneği devam ettiriliyor.

Hatimle teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar, İbnul esir Camii'ne gidiyor. Cami, Ramazan ayında hatimle teravih namazına ev sahipliği yapıyor.

İlçe Müftüsü Süleyman Baran, şube müdürü Mehmet Karataştan ve genç hafızlar tarafından kıldırılan hatimle teravih namazı, ilgi görüyor.


Kılınan hatimle teravih namazına ilişkin açıklamada bulunan Cizre İlçe müftüsü Süleyman Baran, "Rahmet ve mağfiret ayında Cizre'mizde hatimle namaz kıldırıyoruz. Hatimle namaz kıldırma geleneğini yaygınlaştıralım inşallah. Bu sene bir camimizle başladık. Önümüzdeki sene 2 ya da 3 cami ile hatimle namaz kıldırmayı halkımız arasında yaygınlaştıracağız inşallah. Temel hedefimiz en azından bir ya da iki camimizde huşu ile namaz kılınan bir cami oluşturmak. Bu vesileyle hafızlarımız ezberlerini tekrar etmiş oluyor. Bu şekilde bir profil çizmek istedik. Bu sene hatimle teravih namazını başlattık. İnşallah daha da iyi olacağına inanıyoruz." dedi.

Cizre İlçe müftüsü Süleyman Baran

Hatimle teravih namazına gelen Cizreliler duygularını İLKHA mikrofonuna anlattı

Abdullah Kurum, "Camide cemaatin daha fazla olmasını diliyoruz. Ramazan ayı Kur'an, ibadet ayıdır. Peygamber Efendimiz (sav) hadisinde " Ramazan ayı gelipte kendini affettirmeyenin burnu yerde sürtünsün" diye buyurmuştur. Bu ayı değerlendirmek lazım. Hatimle teravih namazına kesinlikle severek geliyoruz. Şu an sadece bu camide hatimle teravih namazı kılınıyor. Zamanla çoğalır, gençlerimiz camileri doldurur. Camilerimiz nasıl hutbelerde doluyorsa normal vakit namazlarında da dolmasını isteriz." ifadelerine yer verdi.

Abdullah Kurum

Cami cemaatinden Mehmet Sait Yıldırım, " Hamdolsun hatimle teravih namazına geliyorum. Müftümüz ve imamlarımızdan Allah razı olsun. Hatimle teravih namazı kılmak için geliyoruz. Ramazan ayının ilk gününden beri camiye geliyorum. İnşallah son güne kadar geleceğim. İbadetlerden rahatsız olmuyorum. Güzel geçiyor. Gündüz evde mukabele yapıyorum akşamda buraya gelip hatimle teravih namazını kılıyorum. Ramazan ayının son gününe kadar inşallah geleceğim. " diye kaydetti.

Mehmet Sait Yıldırım

(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.