Cizre'de HDP'li vekiller çeteleri kışkırtmış

Cizre'de HDP'li vekiller çeteleri kışkırtmış

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcığlu’nun dönemin başbakanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra Batman’da saldırılara ve provokasyonlara başlayan HDP’li Vekillerin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Yapıcıoğlu ile görüşmesinden sonra Cizre'de ya

KCK’a sanığı HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Şırnak İlçe Başkanı Ali Akdeniz’in Cizre’de YDG-H’li çeteleri ziyaret ederek onları kışkırttığı öne sürüldü. Aynı kişilerin çeteler darbe alıp kaçışmaya başladıkları zaman ise mahallelere gidip kadın ve çocukları olay mahalline getirmek için baskı yaptıkları ve özellikle HDP’li aileleri kışkırtarak saldırı yerine çekmeye çalıştıkları belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ , Bülent Arınç'ın kısa bir süre önce HÜDA-PAR ile görüştüğünü belirterek, "Cizre'de yaşanan gelişmeler. Cizre'de yaşanan kışkırtmanın sorumlusu kimdir? Acaba bundan dört gün önce AKP tarafından bölgeye gönderilen ve HÜDA-PAR'la resmi görüşme yapan Bülent Arınç olmasın? Acaba bu süreç içinde bu görüşme ne anlama geliyordu?" dedi. Yüksekdağ, bu açıklamaları ile HDP’nin çözüm sürecinde farklı kesimlerin de muhatap alınmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. PKK ve HDP cenahından Cizre olaylarından sonra yapılan benzer açıklamalar, saldırıların hükümetin HÜDA PAR’la görüşmesinden duyulan rahatsızlık sonucu yapıldığını akıllara getirdi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.