Cizre’de işyeri yakılan HÜDA PAR üyesi konuştu

Cizre’de işyeri yakılan HÜDA PAR üyesi konuştu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam PKK çetelerince molotof atılmak suretiyle işyeri yakılan HÜDA PAR gönüllüsü M. Şerif Şimşek yaşananları anlattı.

Cizre İzzet Keser Caddesinde plastik ve poşet satışı yapan HÜDA PAR gönüllüsü M. Şerif Şimşek’e ait işyeri PKK çeteleri tarafından dün akşam yakılmıştı.  Yaşanan saldırıdan sonra bugün M. Şerif Şimşek olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bana sürekli tehdit mesajları geliyordu

Defalarca PKK’liler tarafından tehdit edildiğini belirten M. Şerif Şimşek, “Dükkânım seçimlerden bu yana PKK’liler tarafından sürekli hedef gösteriliyor ve bana sürekli tehdit mesajları geliyordu. HÜDA PAR üye ve gönüldaşı olmamız hesabıyla bu bölgede huzur ve barış istemeyenler kalkıp böyle bir yola başvurdular.” ifadelerinde bulundu.

“Bu zulmü ve barbarlığı yapanları Müslüman Kürt halkının takdirine bırakıyorum”

PKK’nin yaptıkları eylemlerle Kürt halkına zarar verdiğini dile getiren Şimşek, “Kaos ve şiddetten beslenen PKK çetelerinin bu tür eylemlerle Kürt halkına zarar vermekten başka bir iş yaptıkları yoktur. Artık Kürt halkına zarar vermekten ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Er ya da geç bu halk, Müslüman Kürt halkı onların gerçek yüzünü görecektir. Halkın dükkânlarını yağmalamakla, işyerlerini kapatmakla, şehirde hendekler kazmakla, her gün bir olayı bahane edip dükkânları kapatmakla bir yere varamazlar. Kürt halkına zarar vermekten başka bir sonuç almazlar. Bunlar tarih sayfalarında Kürtlerin yüz karası olarak yerlerini alacaklardır. Biz kaos ve kargaşadan yana değiliz. Kürdistan herkesin huzur içinde yaşayabileceği kadar geniştir. Kimsenin kimseyi düşüncesinden dolayı mahkûm ettirme veya baskı altında tutmaya hakkı yoktur. Biz hiçbir zaman saldıran taraf olmamışız ve olmayacağız. Bu zulmü ve barbarlığı yapanları Müslüman Kürt halkının takdirine bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

“İtfaiye, yangın dükkânı tamamen sardıktan sonra geldi”

Şimşek, “Dün akşam saat 19.30 sıralarında, işyerimin kapalı olduğu bir vakitte, kilitleri kırıp dükkânı açmış ve içeriye birkaç tane Molotof atmışlar. Ben olayı duyar duymaz hemen işyerime geldim. Dükkândaki malzemelerin çoğu plastik ve kâğıt yoğunluklu olması nedeniyle hemen yanmaya başlamıştı. İtfaiyeyi aradık. İtfaiye hizmet binası dükkânıma 700 metre uzaklıkta, dolayısıyla buraya 2-3 dakikalık mesafede. Ama yaklaşık 20-30 dakikada, yangın her tarafı tamamen sarıp büyüdükten sonra geldiler. Bu normal bir şey değil.” dedi.

Şimşek, son olarak dükkânında 80 bin TL değerinde malzeme bulunduğunu ve bunların tamamının yandığını belirtti.  (İLKHA)

 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.