Cizre'de "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" projesi hayata geçirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin tamamında trafikte yayaların geçiş üstünlüğünü hatırlatmak için başlatılan "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" farkındalık projesi Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'de de hayata geçirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, gerçekleştirilen etkinliğe, Cizre kaymakamı ve Belediye Başkan V. Davut Sinanoğlu, ilçe protokolü ve İlkokul öğrencileri katıldı.

"Önce Yaya Uygulaması" adıyla düzenlenen etkinlikte, yaya geçidinin şeridini sembolik olarak kırmızıya boyayan Kaymakam Sinanoğlu, öğrencilere birlikte araç sürücülerine broşür dağıttı.

Etkinlik kapsamında esnafları da ziyaret eden Sinanoğlu, araç kullanırken yaya geçiş önceliği konusunda herkesin hassas davranması gerektiğini söyledi.

Trafik konusunda daha duyarlı ve dikkatli davranılması için 2018 yılında trafik kanununda bir değişiklik yapıldığını hatırlatan Sinanoğlu, değişikliklerin amacının yaya geçiş üstünlüğünü ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

"Yaya üstünlüğü medeniyetimizin bir parçasıdır"

Trafikte her yıl binlerce insanın vefat ettiğini belirten Sinanoğlu, "Uygulanan kampanyalarla rakamlar gittikçe düşmeye, belli bir bilinç oluşmaya başladı. Öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla 2019 yılı, yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. Onun devamında 2020 ve 2021 yıllarında da kampanyalar başlatıldı. Bugün de kırmızı çizgimizi çekerek tüm kardeşlerimizi, medeniyetimizin bir parçası olan yayaya saygı göstermeye, önceliği mutlak surette yayaya vererek kavşak ve yaya geçitlerindeki kazaların ve can kayıplarının sıfırlanmasına yönelik bir hedefimiz var." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler