Cizre'deki çatışmada: 3 ölü 6 yaralı (YENİLENDİ)

Cizre'deki çatışmada: 3 ölü 6 yaralı (YENİLENDİ)

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lilerin Belediye Kültür Merkezi'ne mevzilenerek Garnizon Komutanlığına düzenledikleri saldırının ardından başlayan çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybederken 4'ü Uzman Çavuş 6 kişi de yaralandı.

Nur Mahallesi'ndeki evlere giren PKK'lilerin, öğle saatlerinde Garnizon Komutanlığına yönelik başlattığı saldırının ardından başlayan çatışmalar devam ederken alınan bilgilere göre biri DEDAŞ çalışanı ile bir hastane çalışanı hayatını kaybettiği, 4'ü uzman çavuş 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.

PKK’lilerin Cizre Belediyesi'ne ait "Mem-u Zin Kültür ve Sanat Merkezi" ile bazı evlerde mevzilenerek başlattıkları saldırılardan dolayı mahalle halkı zor anlar yaşarken, çatışmalarda DEDAŞ çalışanı olduğu öğrenilen Mesut Sanrı ile hastane çalışanı Eyüp Ergen hayatını kaybetti.

Çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtilen 7 yaşındaki Baran Çağlı'nın da kaldırıldığı Cizre devlet hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Aracıyla evine giderken çatışmanın ortasında kaldığı belirtilen Maruf Gözüngü ve yine Nur mahalesinde devam eden çatışmaların ortasında kaldığı belirtilen 46 yaşındaki Fatma Tekin’in de yaralandığı belirtildi.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar sırasında ayrıca 4 Uzman Çavuşun da yaralandığı öğrenildi. Yaralı askerler Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanenin acil bölümünde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Durumu ağır olduğu belirtilen bir Uzman Çavuş'un ise Diyarbakır'a sevk edildiği öğrenildi.

Nur Mahallesindeki çatışmalar devam ederken, Sur Mahallesi'nde de PKK'lilerin yolu kapatmalarının ardından Sur mahallesinde de çatışmanın başladığı belirtiliyor. Nusaybin Caddesi üzerinde otobüsle barikat kurarak yolu ulaşıma kapatan PKK'lilere müdahale edilmesinin ardından başlayan çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Çatışmalarla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.