Cizre'deki defile tepkilere rağmen gerçekleşti

Cizre'deki defile tepkilere rağmen gerçekleşti

​Şırnak’ın Cizre ilçesinde gelen tepkilere rağmen “moda” adı altında düzenlenen “defile” yapıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve halkın inancını yansıtmadığı gerekçesiyle tepki gösterdiği  "defile" gerçekleşti.

Cizre stadında yapılan defile ve konserde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tebrik mesajı okundu. “Cizre modayla buluşuyor, asırlık gelenek sahnede” sloganıyla yapılan etkinlikte, Cizre’nin kültürünü yansıtmayan açık-saçık dekolteli elbiselerin sergilendiği görülürken, maneviyata aykırı kız-erkek karma görüntüler de dikkat çekti.

Etkinliğe, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sefinç, Ak Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, sendika, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, “Bizim buradaki görev düsturumuz şudur; bu kadim ilçede tarihi, kültürü derinlere inen bu ilçede aziz Cizrelilere güzel şeyler gösterelim." ifadeleri dikkat çekti.

"Elbette bizim görevimiz beton binalar da yapmaktır, yollar da yapmaktır, içme suyu getirmektir." diyen Arıcan, vatandaşın gönlüne girmek için bu tür "sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri de gerçekleştirdiklerini" belirtmesi ilginç karşılandı.

Arıcan, halkın İslami inancına aykırı defileyi "Biliyoruz ki tarihten gelen yöresel kıyafetlerimiz var. İstedik ki onlar modernize edilsin ve tekrar sunulsun. Amacımız geçmişi geleceğe bağlamaktır." diyerek savunması da dikkat çekti.

Halk, ekonomik sorunların yaşandığı ve işsizliğin had safhada olduğu bir bölgede yüksek meblağda harcamalarla yapılacak konser ve defilenin, toplum ahlakını yozlaştırdığı, inanç değerlerini ifsat ettiği gerekçesiyle iptal edilmesini istemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.