Çoban: "15 Temmuz kahramanlığın ve destanın yazıldığı gecedir"

Çoban: "15 Temmuz kahramanlığın ve destanın yazıldığı gecedir"

​Diyarbakır 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Bedri Çoban, FETÖ’nün darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkanların engellediğini belirterek, o gecenin hüznü ve gururu her zaman yaşandığını söyledi.

İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan, 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın yeğeni ve Diyarbakır 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Bedri Çoban, 15 Temmuz’un 4’üncü seneyi devriyesinde değerlendirmelerde bulunarak o gecenin sıradan bir gece olmadığını bu yüzyılın Çanakkale Savaşı gibi bir değere sahip olduğunu ifade etti.

15 Temmuz gecesinde 254 şehidin ve 2 bin 193 gazinin olduğunu hatırlatan Çoban, şehadet ve gazilik makamlarının dünyevi karşılığı olmadığını belirterek, her insanın bu makamı arzuladığını söyledi.

FETÖ ile mücadelenin henüz bitmediğini vurgulayan Çoban, 40 yıla aşkın devletin sinir uçlarına kadar sızan FETÖ’cülerin kısa sürede temizlenip bitmesinin pek mümkün olmadığını vurguladı.

"15 Temmuz sıradan bir gece değildi"

15 Temmuz darbe girişiminin 4’üncü seneyi devriyesine girdiklerini belirten 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Bedri Çoban, "Bilindiği üzere 15 Temmuz’un 4’üncü seneyi devriyesine giriyoruz. Tabi, 15 Temmuz sıradan bir gece değildi. Bu yüzyılın Çanakkale Savaşı’ydı. Bu gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkıp iradesini koruyan ve iradesine sahip çıkan milyonlar vardı. Yine bu gecede Pensilvanya’da kalan FETÖ’cülerin liderinin adamları askeri üniformalarının içine girerek vatandaşlarımıza tanklarla, toplarla ve tüfeklerle hedef aldırlar." ifadelerini kullandı.

"Şehadet ve gazilik makamı dünyevi karşılığı olan makamlar değildir"

15 Temmuz gecesinde 254 şehid ve 2 bin 193 gazinin olduğunu hatırlatan Çoban, "15 Temmuz gecesinde 254 şehidimiz, 2 bin 193 de gazimiz oldu. Tabi şehadet ve gazilik makamı dünyevi karşılığı olan makamlar değildir. Hepimizin bu uğurda yaşamak istediği makamdır aslında. Bin yıllık yaşadığımız bu topraklarda şehadet aşkı her zaman vardı. Bu güzel topraklarda yaşamanın ve kalmanın bir bedeli vardır. Bu bedel de şehadet ise bizler de seve seve bu bedeli ödemeye hazırız." diye belirtti.

"40 yıllık ve devletin birçok sinir uçlarına sızmış bir örgütten bahsediyoruz"

FETÖ ile mücadelenin her alanda devam ettiğini belirten Çoban, "FETÖ lideri ve üyeleri ile mücadele devam ediyor. Yapılan bu mücadele şu an Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aksamadan devam ediyor. Tabi bunların tamamen bittiğini söyleyemeyiz. Örneğin; Bürokraside ve bazı kurumlarda bunlar hala varlığını devam ettiriyor. Ayrıca 15 Temmuz gecesi değil de 16 Temmuz günü bayrakları eline alıp iradesine sahip çıkıyormuş gibi davranan FETÖ’cüler var. 40 yıllık ve devletin birçok sinir uçlarına sızmış bir örgütten bahsediyoruz. Bundan dolayı aniden hepsini temizleme mümkün değil. Ancak biz bu örgütü tamamen ortadan kaldıracağına Cumhurbaşkanımıza güveniyor ve inanıyoruz. Son olarak şunu belirtmek istiyorum: Gündemde olan Ayasofya Camisinin açılmasıyla bir kez daha gösterdik ki ülke, millet ve irade olarak bağımsız olduğumuzu gösterdik. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza millet, dernek ve aile olarak şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.