Çocuğumuz bir artisti Peygamberimizden daha fazla tanıyorsa suç bizde

Çocuğumuz bir artisti Peygamberimizden daha fazla tanıyorsa suç bizde

DİNBİRDER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, Müslüman çocukların, bir artistin hayatını Hazreti Muhammed'in hayatından daha fazla bilmesinde ebeveynlerin büyük bir suçunun olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Mekke’nin fethinin yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa HÜDA PAR İlçe Başkanı Yakup Esmer, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Kurt, AK Parti ilçe Başkanı Ali Tekin,  STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

AGD Viranşehir Eğitim Başkanı Kasım Erdemli'nin, açılış konuşmasının ardından kürsüye DİNBİRDER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt geldi.

Günümüzde bazı teşkilatların milyarlarca insanı sömürdüğünü işaret eden Kurt, maalesef Müslümanların içerisinde de sömürü teşkilatlarına alet olanların olduğunu belirtti.

Türkiye'de uygulanan faize değinen Kurt, "Türkiye'de faiz almış başını götürüyor. 117 milyar TL faize pay ayrılmışken 80 ilimizin harcamalarına ne kadar ayrılmıştır? 65 milyar! Kur’an-ı Kerim'in gözüyle baktığımız da kim faiz yaparsa Allah ve Resulullah’a savaş açıyor. Bazı insanların gözünde faiz olmasa ekonomi yürümezmiş" Cahiliye döneminde kumar, Mekke insanlarını esir almıştı. Peki, günümüze bakalım. Milli Piyango ne demek? Şu kelimeye güleyim mi yoksa ağlayım mı? Milli kelimesi millet-i İbrahim'deki kelimeye gören eş karşılığı 'din' demektir. İslam milleti, İslam dini… Bu ne biçim isim? Milli kumar demek dini kumar demek maalesef. Şu güzide memlekette milli kelimesiyle sırıtan bir iş olan kumar, devletin eliyle insanların önüne sürülmekte ve gittikçe de sayıları artan bir kumar çeşidi… Kumarın önünü kesmek lazımken önünü açmak neyin nesi?" dedi.

Anne babalara seslenen Kurt, "Siyer-i Nebi'yi evinizde ders olarak yapın. Her akşam 10 dakika, o da olmasa haftada yarım saat Resulullah'ı evinizde misafir edin. Hayatını okuyun çocuklarınıza, öğretin. Eğer bir Müslüman'ın çocuğu bir artisti veya bir futbolcuyu Efendimizin hayatından daha fazla tanıyorsa demek ki suç bizde, çocuklarımıza bizler bir şeyler vermemişiz. Efendimizi anlatalım ve çocuklarımıza tanıtalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Siyer-i Nebi sınavına katılan öğrencilere ödülleri verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler