Çocuk parkına baskın düzenleyen siyonist işgalciler bir çocuğu alıkoydu

Çocuk parkına baskın düzenleyen siyonist işgalciler bir çocuğu alıkoydu

Siyonist işgalciler, Nablus'a bağlı el-Lubben eş-Şarkiyye beldesinde bulunan çocuk parkına baskın düzenleyerek bir çocuğu alıkoydu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, parka baskın düzenlediği sırada ses ve göz yaşartıcı gaz kullanan siyonist askerler, 15 yaşındaki bir çocuğu alıkoyarken, olay yerindeki birçok ebeveyn ve çocuğun boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Siyonist işgalciler, her fırsatta Filistinli çocukları hedef alıyor ve herhangi bir tehdit oluşturmadıkları halde kendilerine yönelik aşırı şiddet uyguluyor.

İşgal altındaki Batı Şeria’da gece gündüz demeden evlere baskın düzenleyen İsrail işgalciler, masum insanlara karşı hak ihlalinde bulunuyor, işlediği zulümlerle bölgede terör estiriyor, Filistinlilerin özel eşyalarına zarar veriyor ve ileri sürdüğü keyfi bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlileri alıkoyuyor.

Öte yandan Filistin Esirler Kulübü’nün açıkladığı verilere göre, işgalciler 2020 yılı içerisinde Filistin’de 400’den fazla Filistinli çocuğu alıkoydu.

Esirler Kulübü’nün yayınladığı raporda, işgalcilerin esir çocuklara yönelik olarak, eğitimlerine devam etmelerine izin vermemek, bazılarını aile ziyaretlerinden mahrum bırakmak, tecrit hücrelerinde tek başlarına tutmak gibi çok sayıda ihlal gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, siyoinst işgalcilerin, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esir çocuklara acımasızca işkence ettiğini ve işkence sırasında çirkin yöntemlere başvurduğunu ortaya koymuştu.

Filistinli kaynaklara göre, işgal zindanlarında hâlen 39'u kadın, 155'i çocuk olmak üzere 5 bine yakın Filistinli bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler