Çocuk yetiştirmek dünyanın en şerefli fakat en zor mesleğidir

Çocuk yetiştirmek dünyanın en şerefli fakat en zor mesleğidir

​Van'da Cami-Der bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesinin minik öğrencileri için düzenlenen yılsonu etkinliğinde çocuk yetiştirmenin dünyanın en şerefli fakat en zor mesleği olduğuna dikkat çekildi.

Van'da Cami Eğitim ve Dayanışma Derneği (Cami-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nin 4-6 yaş aralığındaki öğrencileri için yılsonu etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte, 30 öğrenciye 8 aylık eğitimin ardından karneleri ve başarı belgeleri verildi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, minik bir öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından miniklerin okudukları ilahiler, şiir ve sergiledikleri oyunlarla etkinlik devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Yahya Enveroğlu, çocuklarla iletişim konusuna dikkat çekerek, "İleride çocuklarımızın nasıl bir yerde, konumda görmek istiyorsak öyle muamele edeceğiz. Oğlumuzun ileride adam gibi olmasını istiyorsak, oğlumuza adam gibi hitap edeceğiz. Onu anladığımızı konuşarak hissettirmeliyiz. Onlara her zaman çocuk muamelesi yapmayacağız. Burada çok önemli bir ölçü vardır. Çocuğumuzun hiçbir zaman bizi anladığını fark etmiyoruz. Çocuğumuz büyüdüğü halde, çocukmuş gibi davranıyoruz. Çocuğumuza onu anladığımız hissini vermemiz gerekirken, çocuk muamelesi yapıyoruz. Bu dengeyi tutturmamız gerekiyor. Yeri geldiği zaman çocuğa yaşının üstünde hitap etmek gerekiyor. Bu çocuğun olgunlaşmasına ve değerli olduğunu hissetmesine sebep olacaktır." dedi.

"Çocuk yetiştirmek dünyanın en şerefli fakat en zor mesleğidir"

Çocuklara karşı sabırlı olunması gerektiğini ifade eden Enveroğlu, "Çocuğumuzla konuşalım. Çocuğumuzu her zaman komutlarla çalışan bir robot olarak görmeyelim. Çocuğumuzu karşımıza aldığımız zaman ona değer verelim ve değer verdiğimizi de çocuğumuza hissettirelim. Çok sabırlı olmayız. Çocuk yetiştirmek dünyanın en şerefli fakat en zor mesleğidir. Çocuk yetiştirmede, ‘Allah'ım! bana bu çocuğu lütfettin, buna karşı gönlümü sabırla donat ve iyi bir anne-baba olmayı nasip eyle. Allah'ım! beni kaliteli bir anne-baba, çocuğumu da razı olduğun nesillerden eyle.' şeklinde dua etmeliyiz. Bu yüzden çocuklarımıza karşı sabırlı olmalıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmasında anne ve babaları uyaran Enveroğlu, çocukların iyi olması için öncelikle anne-babaların iyi olması gerektiğini vurguladı.

Enveroğlu, "Çocuklarımıza değer verip, zaman ayıracağız ve anlayacağız. Çocuk ilgi çekmek istiyoruz, sen ey baba, günde 10 saat kimin için çalışıyorsun? 10 saat çocuğun için çalışıyorsun, Allah için akşam bir saatini de çocuğuna ayır. İşte o zaman ben inanırım ki bir baba çocuğu için çalışıyor. Ey anne! Çocuğum için evi temizliyorum, yemek yapıyorum, koşuyorum, saçımı süpürge ediyorum diyorsun. Ama siz bunu yaparken günde birkaç saatinizi çocuğunuza özel olarak ayırmıyorsanız, kusura bakmayın çocuk bu şekilde yetiştirilmez. Sadece evi temizleyerek, misafir ağırlayarak çocuk yetiştirilmez. Çocuğumuza zaman ayıracak ve de çocuğumuza karşı sabırlı olacağız. Çocuklarımızın iyi olması için önce bizlerin iyi olması lazım. Biz ne kadar kaliteli olursak çocuklarımız da o kadar kaliteli olacak. Allah'a kul olacak, rabbani nesiller olacaklardır." diye konuştu.

Program yapılan konuşmanın ardından, sinevizyon gösterimi ve çocuklara karnelerinin verilmesiyle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler