Çocuklar proje kapsamında ağaç dikti

Çocuklar proje kapsamında ağaç dikti

‘Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları’ kampanyası Türkiye geneli 47 il ve 60 ilçede uygulanmaya konuldu. Kampanya kapsamında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ağaç dikim işlemleri yapıldı.

TEMA VAKFI tarafından Türkiye genelinde 47 il ve 60 ilçede ‘Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları’ projesi başlatıldı. İl genelinde Bismil’de startı verilen proje iki yıl sürecek.

Konuya ilişkin Bismil TEMA Vakfı Şube Başkanı Engin Akyol tarafından yapılan açıklamada, “Ağaç kardeşliği projesi kapsamında oluşturulacak ‘Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları’ kampanyası ile ağaçlandırma ve erozyonla mücadeleye katkı sağlamayı, çocuklara uygulanacak doğa eğitim programlarıyla da çocukların doğada yaparak, yaşayarak öğrenmelerine destek olacak doğa ile ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Projenin Türkiye genelinde 47 il ve 60 ilçede uygulanacağını söyleyen Engin Akyol, “Proje ilk yıl Çanakkale’de olacak. 8 etkinlikten oluşan proje iki yıl sürecek. İl genelinde sadece Bismil ilçesinde uygulamaya başlamıştır. Proje kapsamındaki gerekli materyaller TEMA Vakfı öncülükleri gözlem kutuları, öğrencilerin isimlerine özel fidan sertifikaları, ağaç-yaprak kartları, gözlem defteri, ağaç posteri, saksılar, kızılçam tohumları, toprak ve etiket sesi TEMA tarafından gönderilmiştir bize. Çocuklarla proje kapsamında Bismil TEMA Vakfı olarak ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması başladık.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.