​Çocukları PKK tarafından kaçırılan Vanlı annelerin eylemi 20'inci haftasında

​Çocukları PKK tarafından kaçırılan Vanlı annelerin eylemi 20'inci haftasında

Evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Van İl Başkanlığı önündeki eylemleri sürüyor. 20'inci haftaya giren eyleme, şu ana kadar 32 aile katıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler HDP/PKK aleyhine sloganlar atarak HDP İl binasına kadar yürüdü. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla il binasına gelen aileler eylemlerini burada da sürdürdü.

İl binasında açılan müzikler zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden olurken, polisler ailelerin il binasına girmesini engelledi.

Van'ın Erciş ilçesinden Fatih Aslan için eyleme katılan yenge Aynur Aslan, çocuğu dağa kaçırılan annelere seslenerek, "Hiçbiri korkmasın. Evlatları için gelip bu eyleme katılsınlar. Çocuklarını geri istesinler. Fatih gelsin artık. Annesi çok hasta olduğu için yerine ben geldim. Çocuklarımızı istiyoruz." dedi.

"HDP'li siyasetçiler kendi oğullarını dağa göndersin"

Oğlu Şaban için eyleme katıldığını belirten anne Begihan ise şunları söyledi:

"Oğlumu HDP kaçırdı. Ben oğlumu onlardan istiyorum. Oğlum 14 yaşındaydı kandırıp kaçırdılar. Ben oğlumun acısını çekiyorum oğlumu bulsunlar. Oğlum dönene kadar buradan ayrılmayacağım. Oğlum için mücadele ediyorum. Oğlum küçüktü, kandırıp kaçırdılar. HDP'li siyasetçiler kendi oğullarını göndersinler PKK'ye. Fakirlerin çocuklarını göndermesinler. Ben oğlumu istiyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler