Çocuklarımızı camilerin güvenilir ortamlarına çekelim

Çocuklarımızı camilerin güvenilir ortamlarına çekelim

Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kozluk Müftüsü Hasan Serçe, çocukların, camilerin güvenilir ortamına çekilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yaz Kur’an kursları hakkında konuşan Batman’ın Kozluk ilçe Müftüsü Hasan Serçe, çocukların zamanın kötü ortamlarından camilerin güvenilir ortamlarına çekilmesi gerektiğinin önemli olduğunu belirtti.

Kur’an kursları hakkında İLKHA’ya konuşan Serçe, ilçede 4 bin öğrencinin Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığını ve bu kurslarda 194 görevli görevlendirdiklerini söyledi.

Kurslarda Kur'an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra iman ve ahlak ile ilgili derslerin de belli bir program dâhilinde verildiğini belirten Serçe, ayrıca öğrenciler için sosyal, kültürel ve sportif etkinlik ve yarışmalar da düzenlediklerini kaydetti.

Serçe, "Yaz Kur'an kurslarımız 25 Haziran’da başladı ve yaklaşık olarak da 40 gündür devam ediyor. İlçemizdeki bu kurslarda 4 bin öğrencimize hitap ediyoruz. 194 görevlimiz bu kurslarda görev yapıyor. Her bir görevlimizin bulunduğu camide belli bir program dâhilinde yürüttüğü kurslar var. Bu kurslarımız gerçekten de televizyon, telefon, internet kültürü dediğimiz popüler kültür içerisinde bulunan çocukları bir nebzede olsa o ortamdan çekiyor. Kur'an-ı Kerim öğrenimi başta olmak üzere iman ve ahlakla ilgili bilgiler veriliyor. Yaz mevsimindeyiz ve havalar sıcak olduğundan bu temel dini bilgileri çocuklarımızı sıkmadan belli bir zaman dilimi içerisinde vermeye çalışıyoruz." dedi.

“Veliler çocuklarıyla ilgilenmeli ve camilere götürmeli”

Velilerin, çocuklarını kötülüklerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyabilmeleri için yaz kurslarından sonra kendileriyle ilgilenip camiye götürmeleri gerektiğini hatırlatan Serçe, "Şu anda kurslarımızın bitmesine 2 haftalık bir sürecimiz kaldı. Fakat mümkün mertebe bu yaz kurslarından sonra veliler, çocuklarıyla ilgilenmeli, kendilerini beraber camilere götürmeli ve namaz kılmalıdırlar. Bu şekilde çocuklarımızın cami ortamından uzakta kalmamasını sağlayabiliriz. Bizler Müslümanız ve çocuklarımızın da Müslüman olarak kalıp yaşamalarını istiyorsak yaz kurslarıyla birlikte diğer aylarda da boş vakitlerinde onlara rehberlik edelim. Çocuklarımızı camilerimizin güvenilir ortamına çekelim. Bu şekilde çocuklarımızı dışarıda zarar verecek kötülüklerden korumuş olalım." ifadelerini kullandı.

 “Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz”

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim öğretiminin dışında farklı alanlarda birçok yarışma, gezi ve piknik programları düzenlediklerini söyleyen Serçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kurslarımızda sadece Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi vermiyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek kaynaşmalarını sağlıyoruz. Örneğin camiler arası futbol turnuvası, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışması düzenledik. Bu yarışmada dereceye girenlere hediyelerini de vererek bu tür etkinliklere rağbet etmeleri sağlandı. İnşallah daha geniş organizasyonlar yaparak çocuklarımıza daha güzel ortamlar tanıyacağız.

"50 öğrencimizi İstanbul yaz okullarına gönderdik"

Diyanet İşleri Vakfı ve Başkanlığının organizasyonunda 50 öğrenciyi İstanbul yaz okullarına göndererek daha iyi bir eğitim almalarını sağladıklarını dile getiren Serçe, son olarak şunları söyledi:

"Kozluk’tan 20'si kız ve 30'u erkek olmak üzere toplam 50 öğrencimizi İstanbul’a yaz okullarına gönderdik.  Hem İstanbul ve Çanakkale’nin çok güzel manevi değerlerini ziyaret ettiler hem de yaz okullarında eğitim fırsatı buldular. Bu da bizim için önemliydi. Çünkü çocuklarımız belki de hiç görmedikleri ortamları bu vesileyle gördüler. Çocuklarımızın her türlü masrafını Diyanet İşleri Vakfımız ve Başkanlığımız karşıladı. Çocuklar çok mutluydular geldiklerinde. İnşallah müftülük olarak bu tür etkinlikleri de zaman zaman yapmaya çalışacağız." 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler