Çocuklarımızın geleceği kadar yaşlılarımız da önemlidir

Çocuklarımızın geleceği kadar yaşlılarımız da önemlidir

​Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik "18-24 Mart Yaşlılar Haftası" nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik "18-24 Mart Yaşlılar Haftası" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Çelik İslam inancında yaşlıların ayrı bir önemi ve kıymeti olduğuna değinerek "Toplumun ve ailenin temel direği olan yaşlılarımız için eskiden, aklı başında olan, iradesi elinde olan anlamındaki 'ihtiyar' kelimesi kullanılırdı. Bu kelime bizim kültürümüzde yaşlılarımıza verilen değerin açık bir göstergesidir. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da en az o kadar önemlidir bizim için. Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu vesellem), gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş 'Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.' diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır." dedi.

"Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran yakın tarihimizin yegâne tanıklarıdır"

Yaşlıların tarihin tanıkları olduğunu belirten Çelik "Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran yakın tarihimizin yegâne tanıklarıdır. Yaşlılarımız hem aile bağlarımızın hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerini, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların çözümü ve en aza indirgenmesi bakımından Bakanlığımızca gerekli tedbirler alınmaktadır. Pandemi sürecinde VEFA Sosyal Destek Grupları ve Huzurevi ile Bakım Merkezlerimizde Yaşlılarımıza yönelik geliştirdiğimiz hizmet politikaları ile tüm dünyaya yaşlılarımızla ilgili aldığımız tedbirler noktasında örnek model olarak Yaşlılarımızın bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermiş olduk." ifadelerini kullandı." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.