Çocukların hayalindeki 'masal ev' gerçekleştirildi

Çocukların hayalindeki 'masal ev' gerçekleştirildi

Mardin’de bir köy okulu, öğrencilerin devamsızlık problemini sıra dışı bir yöntemle çözdü. Okulun bahçesine yapılan ağaç eve çıkan öğrenciler, kitap okuyup keyifli vakit geçiriyorlar.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Işıklar Köyü İlk ve Ortaokulu müdürü ve öğretmenleri, devamsızlık probleminin önüne geçmek ve öğrencilere kitap sevgisini kazandırmak için özel bir projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında okulun bahçesindeki çınar ağacında ağaç ev inşa eden okul yönetimi, böylece öğrencilerin hem devamsızlık problemini çözdü hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırdı. 

Okul Müdürü Yusuf Duyan, kendisinin de aynı köyde okul okuduğunu ve eğitiminin temellerini attığı okula müdür olarak geri döndüğünü söyledi.

“Devamsızlık problemi yüzde 90 düştü”

Duyan, “Bizim bölgenin en büyük problemi devamsızlık sorunudur ve okuma alışkanlığıydı.  Bizim hedefimiz burada çocuklara okulu ve okumayı sevdirmektir. Bunu nasıl başarabiliriz diye düşündük. Çocukların fikirlerini aldık. Çocukların hayalinde bir ağaç ev kütüphanesi vardı. Biz bu ağaç ev kütüphanesini masal ev kütüphanesine dönüştürmeye karar verdik. Biz bunu inşa ettik. Okuma saatlerini çocuklar burada geçirmeye başladılar. Bunun en büyük meyvesi çocukların okuma sevgisi daha fazlalaştı. Devamsızlığımızın da yüzde 90’lara indiğini gördük. Çocukları artık okuldan evlerine yollamaktan güçlük çekiyoruz.” dedi.

“Çocukların en çok sevdiği ders okuma saati oldu”

Ağaç ev yapılırken doğaya zarar verilmediğini anlatan Sınıf Öğretmeni Mustafa Acar da şunları söyledi:

“Bu şekilde bir masal evi tasarladık. Doğa ile iç içe, doğaya zarar vermeden bir masal evi tasarladık. Çocuklarında artık en çok sevdiği ders okuma saati oldu. Çocuklar hem kitaplarını okuyorlar hem de doğa ile iç içe doğa sevgisini kazanıyorlar.”

“Ağaç evimizi çok seviyoruz”

Okulun öğrencilerinden Samet Çalı, “Okumayı seviyorum. Ağaç evimi de seviyorum. Okumak güzeldir, her gün ağaç eve geliyoruz, okuyoruz.” dedi.

Öğrencilerden Elif Kahraman ağaç evi çok sevdiğini ifade ederek burada daha çok hikâye kitabı okuduğunu belirtti.

Ağaç evde kitap okuyan diğer öğrenciler Nejbir Başak, Ayşegül Başak ve Emir Dağlık da kitap okumayı çok sevdiklerini ifade ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.