Çocukların okula erişimleri ile ilgili sıkıntı öğrenci velisinden kaynaklanıyor

Çocukların okula erişimleri ile ilgili sıkıntı öğrenci velisinden kaynaklanıyor

Batman'ın Kozluk Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli öğrenci ve kardeşlerinin taşımalı eğitim kapsamına alınmadığı iddialarına ilişkin, "Çocuklarının okula erişimleri ile ilgili sıkıntı, öğrenci velisinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir." dedi.

Batman'ın Kozluk Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz gün yayımlanan "Engelli öğrenci ve kardeşine taşımalı eğitim engeli" haberindeki iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Kozluk Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Aşağı Beşkonak Köyü, Esenlik, Süleymanlar ile Ağılbaş mevkiiden toplam 18 ilkokul öğrencisinin taşıma merkezi okul olan Çayhan İlk ve Ortaokuluna 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren taşımalı Temel Eğitim Uygulaması Kapsamında 2 araç ile taşındıkları belirtildi.

Söz konusu haberde yer alan Yaşar Demir’in velisi bulunduğu Uzan Demir isimli engelli öğrencinin de dahil olmak üzere diğer öğrencilerin de taşımalı eğitim hizmetlerinden faydalandıkları belirtilen açıklamada, Öğrenci velisinin Müdürlüğe ve Kaymakamlığa dilekçeyle başvuru yaptığı doğrulanıp velinin öğrencilerinin taşımalı kapsamda eğitimlerinin devamı için değil taşımalı kapsamdan taşıma ücreti alabilmek için başvurmuş olduğu kendilerine verilmiş dilekçeden anlaşıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Müdürlüğümüzün dilekçesine istinaden vermiş olduğu 01 Aralık 2017 tarih ve 20602569 sayılı cevap yazılarından anlaşılacağı üzere Taşıma Sözleşmelerinin yüklenici firmalarla yapıldığı, bu yüzden Müdürlüğümüzce ödemelerin firmalara yapıldığından kendisine ücret verilemeyeceği konunun muhatabının yüklenici firma olduğu yazı ile tebliğ edilmiştir. Velimiz ve yüklenici firma ile defalarca bu konuda görüşülmüş, yüklenici firmanın kendisine ücret vermemesi durumunda okula göndermeyeceğini, hatta taşımalı eğitim ve öğle yemeği kapsamından çıkaracağını söylemiş. Hatta Taşıma merkezi Çayhan İlk ve Ortaokuluna bu durumunu beyan eden dilekçeyle de başvurmuştur. Bu durum müdürlüğümüze vermiş olduğu 30.11.2017 tarihli dilekçesiyle ve ek dilekçelerle sabittir. Beşkonak Köy Muhtarı Bişar Güneş, 06 Kasım 2017 tarihinde vermiş olduğu dilekçede taşıma işini yapan yükleniciye ait araçların Ağılbaş Mezrasında bulunan Selçuk Demir, Uzan Demir, Tuncay Demir ve Filiz Demir adlı öğrencilerin taşıma kapsamında olduğu halde öğrenci velisinin kendi imkânlarıyla okula götürdüğü belirtilmiştir."

Beşkonak Köyü Ağılbaş Mezrası sakinlerinin bir kısmının, öğrencilerini Taşımalı Eğitim Kapsamındaki araçlarla okullara göndermekte olduğu ifade edilen açıklamada, "Yalnızca Yaşar Demir ile Fırat Demir’in sıkıntı çıkarması işin parasal yönüyle açıklanacak bir durum olduğu, kendilerinin farklı dilekçelerle vermiş oldukları beyanlarından da anlaşılmaktadır. Müdürlüğümüz konuyla ilgili tüm ayrıntıları değerlendirmiş, okul müdürlükleri ve firmalarla görüşmüştür. Durumun gazete haberindeki gibi olmadığı, çocuklarının taşımalı eğitim kapsamında olduğu ve çocuklarının okula erişimleri ile ilgili sıkıntı, öğrenci velisinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.