Çocukların teslim olması umudumuz artırıyor

Çocukların teslim olması umudumuz artırıyor

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren baba Şevket Bingöl, çocukların teslim olmasından dolayı umutlarının artığını söyledi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gerçekleştiren ailelerin evlat nöbeti, 116'ncı gününde 60 aileyle devam ediyor.

Oğlu Tuncay Bingöl için evlat nöbetini sürdüren baba Şevket Bingöl, çocuğunu almadan ayrılmayacağını yineledi.

Baba Bingöl, "2014'te HDP'liler İstanbul Arnavutköy'de oğlumun çayına ilaç atıp dağa götürdü. Önce bu Kandil binasına getirdiler, sonra da dağa götürdüler. 116 gündür evlat nöbetindeyim. 116 gün değil 116 yıl da geçse çocuklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Çocukların teslim olması bizi mutlu etti ve umudumuz artı. Gelen her çocuk için biz mutlu oluyoruz ve umudumuz daha çok artıyor." dedi.

Ailelere seslenen Bingöl, "Buraya gelmeyen aileler var. Onlar da buraya gelip çocuklarını HDP/PKK'den istesin. Bazen 14-15 yaşındaki çocuklar binaya giriyor. Ailelere sesleniyorum; çocuklarınızı dikkatle takip edin. Onlar çocukları ön kapıdan alıp arka kapıdan götürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Çocuğuna çağrıda bulunan Bingöl, "Kaç gel. Ben her zaman yanındayım. Seni burada bekliyorum. Nerede asker ve polis görürsen teslim ol. Orası ölüm yoludur." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.