"Çocuklarınızı peygamber ahlakı ile terbiye ediniz"

"Çocuklarınızı peygamber ahlakı ile terbiye ediniz"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Zıngıleyni köyünde düzenlenen Kutlu doğum etkinliğinde Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktarılarak anne ve babalara, çocuklarını peygamberi ahlakla yetiştirmeleri tavsiye edil

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İrşad-Der, Hani ilçesine bağlı Soylu  (zıngıleyni) köyünde kadın-erkek, yaşlı-genç köy sakinlerinin katılımıyla kutlu doğum programı düzenledi. 

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup İrşad’ın okuduğu mevlidi şerif ile devam etti. Mevlidi şerifin okunduğu esnada katılımcıların duygulandığı, bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

 

Grup Aksa'nın peygamberimiz üzerine yazılan ilahileri seslendirmeleri ile kutlu doğum etkinliği devam etti.

 

Programda konuşan Aziz Topkaya Hoca, "Allâh ve melekleri peygambere çokça salât ederler. Ey mü'minler! Siz de ona çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (el-Ahzâb, 56) ayetini hatırlatarak, "Peygamber efendimizin şanı Kuran’da yücelmiş Allah ve melekleri ona salat ederler çünkü onun ahlakı Kur'an idi. Devesine eziyet eden bir bedevinin devesi gelip Resulullaha (sav) efendisini şikayet eder. Resulullah bu hayvana yapılan eziyeti kabul etmez ve gereken nasihati yapar.

 

Allah’ın Habibi Muhammed Mustafa’yı  (sav) Makam-ı Mahmud derecesine çıkaran İslam, Kur'an yolunda çekmiş olduğu sıkıntı ve meşakkatlerdir. 23 yıl boyunca durmaksızın İslam'ı tebliğ eden Resulü Ekrem (sav) Veda Haccında yüz bin sahabeye hitap ederken size 2 emanet bırakıyorum, onlara sarıldığınız müddetçe delalete düşmeyeceksiniz. O 2 emanet Kur'an ve Sünnettir. Ve bu iki emanet kıyamet gününe kadar aramızda olacaktır. O halde bizler Kur'an ve Sünnet çerçevesinde hayatımızı idame ettirmeliyiz ki, Rabbimiz bizden razı olsun." dedi.

 

"İzzet ve şeref İslam'dadır"
Programın bir diğer konuşmacısı olan Molla Celal Bozdaş ise, “Allah ayette ‘yemin ederek, `ne kadar ümmet, kavim, varsa onlara peygamber ya da resul gönderdik.` diyor. Niye gönderdik, Allah’a kulluk etsin diye, Allah’ın emir ve yasaklarına göre hayatlarını sürdürmeleri için, zalim, şeytan ve onun arkadaşlarından uzak kalmaları için. Yani ya Allah’a kul olacak ya da bir başkasına kul olacaklar." dedi.

 

"İzzet ve şeref arıyorsak izzet de şeref de İslam'dadır." ifadelerini kullanan Molla Celal, konuşmasının devamında anne ve babalara seslenerek, "Unutmayınız ki, bu çocuklar Allah’ın birer emaneti olarak sizlere verilmiştir. Ahret gününde bu çocukların sizden davacı olmalarını istemiyorsanız çocuklarınızı İslam terbiyesi ile yetiştiriniz. Peygamberimizin ahlakı ile terbiye ediniz. Babalar birer Ebu Bekir, Ömer ve Hamza olmalıdır. Gençler birer Musab Enes ve Zeyd gibi olmalıdır. Anneler birer Hatice, Fatma, Zeynep olmalıdır." dedi.

 

Program Nihat Çam Hoca’ın okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.