Çökme meydana gelen su kaynağında çalışmalar tamamlandı

Çökme meydana gelen su kaynağında çalışmalar tamamlandı

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 3 mahalleye aktarılan su kaynağında meydana gelen çökmenin onarılma çalışması tamamlandı.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Çağlayan, Fuar ve Sahil Mahallelerindeki içme suyu kaynağında meydana gelen çökmenin onarılması tamamlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kaynaktan depolara su aktarılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, içme suyu kaynağında meydana gelen çökme nedeniyle 3 mahalleye su aktarmakta sıkıntı yaşandığını söyledi.

Çalışmaların tamamlamasıyla birlikte kaynaktan depolara su aktarımına başlandığını belirten Geylani, “Çağlayan Mahallesi’nde bulanan su kaynağında meydana gelen çökme sonucu, su deposuna içme suyunu kısıtlı aktarabiliyorduk. Yaklaşık 4 haftadır devam eden çalışmalarımız sona erdi. Çökme sonucunda özellikle Çağlayan Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallemizde su kesintisi sorunu oluşmuştu. Bugün itibariyle kaynaktan depoya tekrar su aktarımını sağladık.” dedi.

Su kaynaklarındaki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Geylani, şunları söyledi: “Su kaynağında düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Yağmur sularından oluşan bulanıklığın ve kaynağın çevresinden, kaynağa zarar verebilecek herhangi bir tehlikeye karşı, kaynağın çevresini ve üstünü kapatacağız. Bunun dışında bakım, onarım ya da yeniden inşası gereken depolarımızı belirledik. Mahallelerimizi daha sağlıklı içme suyuna kavuşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Yapımı devam eden altyapı ve depo yenileme çalışmalarıyla birlikte yıllardan beri büyük bir sorun olan ve özellikle yağmurlu günlerde sızmalardan dolayı bulanıklaşan su sorunu da kalıcı olarak çözmüş olacağız.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler