Çöplükler yeşil alana dönüştürülüyor

Çöplükler yeşil alana dönüştürülüyor

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için ilçelerdeki çöp depolama alanları yeşil alana dönüştürülüyor.

Çevre sağlığının korunması, atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında düzensiz çöp depolama alanlarının yeniden doğaya kazandırılması hedefleniyor.

Çöp alanlarının yeşil alan dönüştürülmesiyle, Bursa’ya yaklaşık 240 bin metrekare yeşil alan kazandırılırken İznik İlçesi merkez çöp alanı ile Orhangazi, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan İlçelerindeki muhtelif mahallelerde yaklaşık 100 bin metrekare alanda bulunan çöp alanlarının rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Rehabilitasyon çalışması kapsamında, katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahaların üstü toprak ile kapatılıp, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacası ile kontrol altına alınmakta, ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için sahanın etrafı tel çit ile çevrilmektedir. Bu vesileyle çöp alanları yeşil alanlara dönüşmektedir." denildi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler