Corona virüsünden 5 kişi öldü

Corona virüsünden 5 kişi öldü

Suudi Arabistan'da SARS (ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu) hastalığına benzer belirtilere neden olan “corona” virüsü nedeniyle beş kişinin öldüğü belirtildi.

Suudi Arabistan sağlık bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, El Hasa bölgesinde corona virüsü teşhisi konan yedi kişiden beşinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Açıklamada, virüsün yayılmaması için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.Corona virüsü, ilk kez geçen yıl Ortadoğu'da tespit edilmiş ve virüs bulaşan kişilerin Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan'a gittiği ortaya çıkmıştı.

2003 yılında daha çok Asya kıtasında görülen kısa süreli SARS salgınında 800'den fazla kişi ölmüştü.

BELİRTİLERİ

Corona virüsünün neden olduğu hastalık, çoğunlukla üst solunum yolu hastalıkları belirtileri olan burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateşle seyrediyor. Bu virüsler bazen zatürree gibi alt solunum yolu hastalıklarına da yol açabiliyor. Bu durum, kalp-akciğer hastalığı, bağışıklık sistemleri yetersizliği veya yaşlı olan kişilerde daha sık görülüyor.

ÇOĞUNLUK HAFİF ATLATIYOR

Corona virüsü hastalığı olan çoğu kişide hafif seyirli olduğundan ilaç tedavisine gerek kalmadan iyileşiyor. Ancak, bazı belirtileri azaltmak ve hastayı rahatlatmak için ağrı kesici-ateş düşürücüler, öksürük ilaçları ile bol sıvı desteği ve istirahat öneriliyor. Ek hastalığı ve durumu ağır olanların hastanede yatarak tedavileri gerekebiliyor

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.