Covid-19 aşısı olan Bitlis İl Sağlık Müdürü Okur'dan "endişe etmeyin" çağrısı

Covid-19 aşısı olan Bitlis İl Sağlık Müdürü Okur'dan "endişe etmeyin" çağrısı

Çin'den Türkiye'ye getirilen ve bugün 81 ilde sağlık çalışanlarına uygulanacak olan CoronaVac aşısı, Bitlis'te ilk olarak Sağlık Müdürü Doktor Koray Okur'a yapıldı.

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapılan CoronaVac aşısı, bugün 81 ilde sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Pandemi hastanesi olan Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde ilk aşıyı olan Okur, vatandaşların aşı konusunda devlette güvenmesi gerektiğini söyledi.

Bitlis'te vakaların düştüğünü, haritanın yeşile dönüştüğünü belirten Okur, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 10'un altına düştüğünü söyledi.

Covid-19 salgınına karşı aşı olduğunu, aşının ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Okur, Bitlis'te ciddi anlamda sağlık konusunda sıkıntı yaşamadıklarının altını çizdi.

Okur, "Virüsün ilk çıktığı günden beri Bitlis Tatvan Devlet Hastanemizi pandemi hastanesi, Bitlis Devlet Hastanemizi de normal vakalarımızın, hayatın rutin akışında gelen hastalarımızın tedavisine ayırdık. Bitlis bu yönden şanslıydı çok şükür. İlk gününde kendi ilimizde bilim kurulumuzu oluşturduk. Onların tavsiyeleri doğrultusunda yatan hastalarımızın tedavisini planladık. Çok şükür halkımız da devletimizin koyduğu kurallara riayet etti. Zorda olsa sokağa çıkma yasağına uydu herkes. Bitlis halkına teşekkür ediyoruz. Salgının ilk gününden beri yönetici arkadaşlarımızla beraber yoğun mesai harcadık. Sağlık personelimiz gece gündüz demeden, bazen evlerine gitmeden, çoluğunu çocuğunu görmeden çalıştılar. Hepsine teşekkürü bir borç bilirim." dedi.

Bitlis'te vaka sayılarının çok azaldığını dile getiren Okur, şunları söyledi:

"Son aylarda Covid-19 salgını ilimizde, HES uygulamasından takip ediyorsunuzdur haritalar yeşile döndü. Vaka sayılarımız çok çok azaldı, pandemi hastanemizde yatan hastalarımız yüzde 10'ların altına düştü. 15 Ocak'tan sonra Bitlis Tatvan Devlet Hastanemizi kısım kısım normal hastalara da açmaya başlayacağız. Ameliyatlarımızı tekrar burada yapmaya başlayacağız. Çok şükür yolun sonuna geldik diyebiliriz. Yeterli aşı stokumuz var. İlk etapta sağlık personelimizden başladık. İkinci etapta 65 yaş üstü kronik hastalığı olan vatandaşlarımız, sonra asker, öğretmen, polislerimizi aşı yapacağız. Daha sonra da kademe kademe alta ineceğiz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.