Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da günlük vaka sayısı 400 bini geçti

Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da günlük vaka sayısı 400 bini geçti

Hindistan'da Covid-19 vaka sayılarındaki artış sürüyor. Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 401 bin 993 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle 3 bin 523 kişi can verdi.

Açıklamada, toplam vaka sayısının 19 milyon 164 bin 969'a yükseldiği, ölenlerin sayısının ise 211 bin 853'e ulaştığı belirtildi. Tedavisi süren hasta sayısı ise 3 milyon 268 bin 710'a çıktığı kaydedildi.

Hindistan, halen dünyada en fazla günlük vaka ve ölümlerin kaydedildiği ülke konumunda bulunuyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede uygulanan aşı sayısının 154 milyon 989 bin 635 doza ulaştığını duyurdu. Hindistan, ABD ve Çin'in ardından dünyada en fazla aşı yapılan ülke konumunda bulunuyor.

Aşılamanın, virüsün yayılmasını durdurmada daha etkili olabilmesi için aşılama kapsamına alınmayan 18-45 yaşlarındaki nüfusun bugünden itibaren aşılanmaya başlanması planlanıyor.

Hindistan'da, Covid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor. Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.

Öte yandan Hindistan'da ortaya çıkan ve "çift mutant" adı verilen yeni bir mutasyonun yayılması endişelere yol açıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.