Covid-19'da ikinci dalgayı yaşayan İspanya'da vaka sayıları artıyor

Covid-19'da ikinci dalgayı yaşayan İspanya'da vaka sayıları artıyor

Avrupa'da şimdiye kadar Covid-19 salgınında en fazla vakanın açıklandığı ülke olan İspanya'da hafta sonundaki artışlarla beraber toplam vaka sayısı 500 binin üzerine çıktı.

İspanya'da yayımlanan araştırmaya göre, ülkede başlayan Covid-19'daki ikinci dalga gelecek günlerde Avrupa'nın geri kalanına da yayılabilir. Ülkede son bir haftadır günlük olarak 8 bin ila 9 bin yeni Covid-19 vakası açıklanıyor.

Avrupa'daki yetkililere, "ikinci dalgayı durdurmak için hemen harekete geçilmesi" tavsiyesinde bulunulan raporda, aksi halde mart ayındaki günlük ölü ve vaka sayısının zirve yaptığı, hastanelerin yetersiz kaldığı durumun tekrarlayabileceği belirtildi.

Raporda, Covid-19'a karşı alınan önlemlerde ve kontrollerde yaz başında bir rahatlamaya girildiği ve temmuz ayından itibaren yeni vaka artışlarıyla birlikte ikinci dalgaya geçildiği ifade edildi.

İspanya'daki vaka artışlarında, şehirler arası çok sık seyahat edilmesinin önemi vurgulanarak, bar ve restoranların doluluk oranının da diğer bir etken olabileceği kaydedildi.

Avrupa ülkelerinde her 100 bin kişiye düşen Covid-19 vakaları dikkate alınarak yapılan sıralamada 1002 vaka ile İspanya ilk sırada yer alırken, onu İsveç 837, Belçika 737, Portekiz 571, Romanya 461, İtalya 447, Fransa 438, Hollanda 415, Almanya 292, Polonya 179, Yunanistan 101 ve Macaristan 65 izledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.