Cudi operasyonunda top sesleri Silopi'den duyuluyor

Cudi operasyonunda top sesleri Silopi'den duyuluyor

PKK'lileri etkisiz hale getirmek için Şırnak'ın Silopi ilçesinde başlatılan operasyonlar, Cudi Dağı'na atılan top atışlarıyla devam ediyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK'lileri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar, Cudi Dağı'na atılan toplarla devam ediyor. Top sesleri ilçenin dört bir yanından duyuluyor.

Silopi’ye 5 kilometre uzaklıktaki Botaş mevkiinden Cudi Dağı Kösreli Köyü civarına İHA'larla belirlenen koordinatlara obüs ve tanklarla top atışları yapılıyor.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden top atışları, gecenin sessizliğinde ilçeden de duyuldu. Top atışlarının, Cudi Dağı’nda bulunan PKK'lileri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlara destek amaçlı yapıldığı bildirildi.

Bir süre önce, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Silopi ilçesindeki Kösreli Köyü bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla PKK'ye yönelik bölgede bir operasyon başlatılmıştı. PKK'lilerle çıkan çatışmada 3 asker hayatını kaybetmiş, bir asker de yaralanmıştı. Çıkan çatışmada 3 PKK'li de öldürülmüştü. Daha sonra bölgede PKK'lileri tespit edip etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar başlatılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.