Çukur siyaseti yapanlar çukurlara gömüldü

Çukur siyaseti yapanlar çukurlara gömüldü

Mardin’de bir dizi temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, çukur siyaseti yapanların çukurlara gömüldüğünü söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Mardin’de bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Mardin Valiliğini ziyaret eden Çalık, Vali Mustafa Yaman ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Genel Başkan Yardımcısı Çalık, ardından Artuklu Öğretmen Evinde yapılan “Kadınlar Soruyor” programına katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Çalık’a Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı eşlik etti.

Kardeşliğin en önemli adreslerinden birisinin Mardin olduğunu söyleyen Çalık, ancak bu kardeşliği terörize etmek isteyenlerin olduğunu söyledi. Bu konuda Mardin’in çok ciddi direnç gösterdiğini ifade eden Çalık,  çukur siyasetine izin vermeyen Kızıltepe başta olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür etmek istediğini belirtti.

“Bizim çukur siyasetimiz asla olmadı, olmayacak.” diyen Çalık, şunları söyledi: “Necip Fazıl’ın söylemiş olduğu bir söz var. ‘Alçaklık bir seviyedir ve esas olan alçaklık seviyesinin altına düşen çukurluktur.’ HDP’nin yapmış olduğu bu çukur siyaseti, maalesef Mardin’e de hizmetin gelmesinde en önemli engel haline geldi. Biz yolları, köprüleri yaparken, köprüleri ve barajları yıkan anlayış maalesef çukur siyasetiyle engellenmek istendi. UNESCO’ya aday şehrimiz olan Mardin’in bütün uluslararası alana ve turistlere açık olduğunu belirtmek isterim. Yatırımcılarımızın da Cazibe Merkezleri Programı içinde olan Mardin’in turizm açısından cazibe merkezi haline bizim için çok önemlidir. Artık çukur siyaseti yapanlar çukurlara gömüldü. Şimdi yeniden yarım kalmış olan icraatlara devam etme günüdür. 15 yılda Mardin’e 20 katrilyonluk yatırım yapmışız.” 

16 Nisan’da yapılan referanduma da değinen Çalık, milletin birliği ve beraberliği için ‘Evet’ diyeceklerini söyledi. Çalık, “16 Nisan’daki evet, terör örgütlerinin söylemiş olduğu ‘Hayır’ın karşısında durduğu ‘Evet’ olacak. Avrupa’nın son bir ayda gerçek yüzünü gösterdiği ve ‘Hayır’ kampanyası yapanlara nasıl destek verirken, bakanlarımıza nasıl engel olduklarını gördük. Avrupa’nın cevabını Mardin 16 Nisan’da güçlü bir ‘Evet’ ile verecek inşallah.” diye konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.